Κόσμος

Σρι Λάνκα: Δύο αδέλφια από τη Βρετανία γλίτωσαν από την πρώτη έκρηξη και σκοτώθηκαν στη δεύτερη (εικόνες)

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της Σρι Λάνκα, μετά το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο αδέλφια από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι κατάφεραν να γλιτώσουν την πρώτη έκρηξη στο ξενοδοχείο που διέμεναν αλλά στη συνέχεια βρήκαν τραγικό θάνατο από δεύτερη βόμβα.

Ο 19χρονος Ντάνιελ Λίνσει και η 15χρονη αδελφή του, Αμελί, είχαν ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα μαζί με την οικογένειά τους για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.


Η 15χρονη Αμελί
Ο πατέρας τους και η σύζυγός του μαζί με τους άλλους δύο γιους τους, 12 και 21 ετών, επέστρεψαν, στο Λονδίνο συντετριμμένοι.

«Ημασταν έτοιμοι να επιστρέψουμε στην πατρίδα και είχαμε κατέβει στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου για πρωινό όταν έσκασε η πρώτη βόμβα. Δεν προλάβαμε να ξεφύγουμε και έσκασε η δεύτερη βόμβα. Τα δύο μου αδέρφια ήταν διαρκώς αναίσθητα, τα πήγαμε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο πατέρας μου είναι σε κατάσταση σοκ, προσπαθεί να φανεί δυνατός για τον μικρό μου αδερφό και την μητέρα μου», είπε ο 21χρονος γιος στην Daily Mail.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 310 νεκρούς από τις εκρήξεις στη Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ανάμεσα στους οποίους είναι και τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου της Asos.

Προς το παρόν έχουν αναγνωριστεί 31 ξένοι, ενώ 14 αλλοδαποί ακόμη αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα.

Ο 19χρονος Ντάνιελ που σκοτώθηκε στη Σρι Λάνκα
Ο 19χρονος Ντάνιελ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...