Κόσμος

Σοκ με τον θάνατο 10 βρεφών: Δραματική προειδοποίηση για ριλάξ της Fisher Price!

Είδηση σοκ για όσους χρησιμοποιούν ριλάξ της Fisher Price, καθώς όπως φαίνεται 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο ριλάξ. Η ίδια η εταιρεία, με ανακοίνωσή της αποτρέπει τους γονείς από το να χρησιμοποιούν το ριλάξ αυτό εάν τα παιδιά τους μπορούν να αλλάζουν πλευρό.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ και η Fisher Price ανακοίνωσαν την Παρασκευή (05.04.2019) πως οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το ριλάξ Rock ‘N Play, πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αν τα μωρά τους έχουν φτάσει σε ηλικία να μπορούν να γυρίσουν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι!

Η δραματική προειδοποίηση για το ριλάξ Rock ‘N Play της Fisher Price έρχεται μετά την αποκάλυψη πως 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2015 έως σήμερα, αναφέρει το CNN.

Τα βρέφη ήταν τριών μηνών ή μεγαλύτερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρισαν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στα πλάγια ενώ δεν ήταν δεμένα στο ριλάξ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ. Η προειδοποίηση, πάντως, δεν δίνει λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε το θάνατο των 10 βρεφών!

Ο τελευταίος, χρονικά, θάνατος βρέφους έγινε γνωστός τον προηγούμενο μήναδήλωσε η Πάτι Ντέιβις, εκπρόσωπος της της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ συστήνει στους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ριλάξ αν τα παιδιά τους είναι άνω των τριών μηνών ή «μόλις το βρέφος αρχίζει να έχει την ικανότητα να γυρίζει». Σύμφωνα με την Ντέιβις, η Επιτροπήδιεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο προϊόν. «Αν προκύψει πως πρέπει να ανακληθεί, θα το κάνουμε αμέσως», τόνισε στο CNN.

Στη δική της προειδοποίηση η Fisher Price έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ριλάξ μόλις τα βρέφη φτάσουν σε σημείο να μπορούν να γυρίσουν και υπάρχει φόβος να πέσουν. «Οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί δείχνουν ότι κάποιοι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προϊόν όταν τα παιδιά είναι πλέον σε ηλικία να μπορούν αν γυρίζουν και χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα συγκράτησης με ιμάντα τριών σημείων» ανέφερε η εταιρία.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Fisher Price, Τσακ Σκότον, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι το ριλάξ πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. «Ο θάνατος ενός βρέφους είναι μια αδιανόητη τραγωδία. Η Fisher Price και όλοι οι υπάλληλοί μας παίρνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη να είναι μέρος της οικογένειάς σας και είμαστε δεσμευμένοι να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη σας κάθε μέρα» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ