Κοινωνία

Σοκ και δέος ετοιμάζουν οι μπαχαλάκηδες την Πρωτομαγιά-Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα καλομαθημένα του;

Κάλεσμα σε Αναρχική Πρωτομαγιά με απρόβλεπτες προεκτάσεις διαδίδεται τις τελευταίες ώρες μέσω κυρίως του διαδικτύου.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς το κάλεσμα δείχνει να είναι ιδιαίτερα συντονισμένο.

“Από την επαναστατημένη Ροτζάβα και τη μαχόμενη Παλαιστίνη μέχρι τη αντίσταση ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία και τη νέα μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν οι εξεγερμενες ζαπατιστικές κοινότητες στην Τσίαπας να συνθέσουμε απέναντι στο ζοφερό κόσμο της εξουσίας , το μωσαϊκό της επαναστατικής προοπτικής για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης” αναφέρουν οι ομάδες “Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση” και δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί...για τα περαιτέρω.

Αύριο Τετάρτη 1 Μαΐου αναρχικοί θα συγκεντρωθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

“Το ριζοσπαστικό μήνυμα της εξέγερσης της 1ης Μάη, μέσα από την σύνδεση του αγώνα για το 8ωρο με το συνολικό, κοινωνικό αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης, συνεχίζει να παραμένει ζωντανό και να αποτελεί σημείο έμπνευσης για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση όλων των καταπιεσμένων του κόσμου” αναφέρουν και δίνουν τα παρακάτω ραντεβού:

AΘΗΝΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11.00

ΠΑΤΡΑ: ΠΛ. ΟΛΓΑΣ 10.30

Αλλά και στην επαρχία θα υπάρξουν συγκεντρώσεις. Για παράδειγμα στις 12:00 στην πλατεία δημαρχείου στην Βέροια δίνουν ραντεβού οι αναρχικοί ζητώντας “Αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελευθερία Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, αφεντικά και εξουσία.H εξέγερση είναι πολιτισμός” όπως αναφέρει η αυτοαποκαλούμενη “Αναρχική ομάδα μπαρούτι”.

Με δεδομένα τα πρόσφατα γεγονότα των Εξαρχείων, με τις επιθέσεις σε λιμενικούς, αλλά και τις ποικίλες δράσεις του Ρουβίκωνα , οι αρχές ανησυχούν στην καλύτερη των περιπτώσεων για “επαναστατική γυμναστική” από πλευράς μπαχαλάκηδων και στην χειρότερη για ένα συντονισμένο γαϊτανάκι βίας με άγνωστες συνέπειες!

Με την αντιπολίτευση, αξιωματική και λοιπή, πλήρως απαξιωμένη όπως και σύσσωμο το πολιτικό δυναμικό του τόπου, και τα ΜΜΕ τουλάχιστον ανεπαρκή, το ρόλο του αντιπολιτευόμενου απέναντι στην κυβέρνηση έχουν λάβει οι αναρχικοί, ή καλύτερα οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί.

Όσον αφορά στην πράξη η “αναρχική αντιπολίτευση” σε ρόλο μπουρλοτιέρη βάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια και γραφεία ή μέσα μεταφοράς, μπουκάρει σε πανεπιστήμια και Δημαρχεία, έχει ξαμολημένο τον στρατό των μπαχαλάκηδων να κρατάει…συντροφιά στα ΜΑΤ κάθε εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη, κάνει καταλήψεις και όταν την πετάνε έξω τα βάζει με θεούς και δαίμονες κλπ κλπ.

Και από κοντά οι “ακτιβιστές” του Ρουβίκωνα με τα γιουρούσια από υπουργεία μέχρι πρεσβείες και από σουπερ μάρκετ μέχρι συμβολαιογραφικά γραφεία, ιατρεία και Δημαρχεία.

Όταν όμως σε μια χώρα ο πιο δραστήριος πολιτικός αντίπαλος της εξουσίας είναι οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα πρέπει να κρούει ο κώδωνας του κινδύνου. Ομάδες που απολαμβάνουν την ανοχή της κυβέρνησης μιας και επί δεκαετίες αποτελούσαν την δεξαμενή ψηφοφόρων της. Ομάδες που δεν θέλουν την εξουσία για τον εαυτό τους, αλλά αρέσκονται να επιτυγχάνουν την αποσταθεροποίηση και την αποσύνθεση με άγνωστα οφέλη…

Το Μεγάλο Σάββατο οι αναρχικοί έκαναν επίδειξη δύναμης στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Μοιράστηκε κείμενο σε αγγλικά και ελληνικά, φωνάχτηκαν συνθήματα σε διάφορες γλώσσες, και διαβάστηκε κείμενο στην γνωστή λαϊκή της οδού Καλλιδρομίου.

Με πανώ στα αραβικά και συνθήματα υπερ των μεταναστών αναστάτωσαν την περιοχή και προκάλεσαν προβληματισμό για το που στοχεύουν και τι μπορεί να επιτύχει μια σύμπραξη μπαχαλάκηδων και λαθρομεταναστών...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...