Κοινωνία

Σοκαρισμένη η 82χρονη μετά την παραπομπή της σε δίκη και το πρόστιμο για τα 6 κιλά χόρτα που πωλούσε


Η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού που στέλνει στο εδώλιο ηλικιωμένους βιοπαλαιστές φαίνεται πως δεν εξαντλήθηκε στην 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 82 ετων θα καθίσει στο σκαμνί γιατί είχε το …θράσος να πουλά χόρτα στο κέντρο της Κατερίνης.

Η γυναίκα από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, όχι μόνο θα δικαστεί στις 7 Ιουνίου, αλλά πλήρωσε και το διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ για τα 6 κιλά χόρτα που πουλούσε όταν τη συνέλαβαν στην Κατερίνη. Ο γιος της, Αναστάσιος Αλχαζίδης, μίλησε στο protothema.gr για την περιπέτεια που περνά η οικογένειά του και ξέσπασε για την αδικία του κράτους απέναντι στη βιοπαλαιστή μητέρα του:


Ο γιος της 82χρονης, Αναστάσιος Αλχαζίδης
«Αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής. Ήξερα, ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα, μετά και από τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017» λέει στο protothema.gr o γιος της 80χρονης γυναίκας, Αναστάσιος Αλχαζίδης.

Η ίδια η ηλικιωμένη που κατηγορείται ανέφερε: «Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας».

Ο κ. Αλχαζίδης επισήμανε επίσης:«Η μητέρα μου προτίθεται να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο , χωρίς δικηγόρο γιατί η ίδια πιστεύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, ευελπιστώντας πως η λογική και η ηθική θα υπερισχύσει του γράμματος του νόμου».

Ο ίδιος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι θεωρεί αδικία την περιπέτεια της μητέρας του:

«Aυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

1) Τα όργανα της τάξης από την στιγμή που υπήρχε καταγγελία είχαν την υποχρέωση πάνε επιτόπου και να εφαρμόσουν τον νόμο .

Μέχρι εδώ όλα καλά αρκεί με τον ίδιο ζήλο αυτό να γίνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες και ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα τόσο της τοπικής μας κοινωνίας όσο και ευρύτερα. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός από εμάς .

2) Αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνει περιουσία αλλά γιατί αυτό της δίνει ΖΩΗ και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένειά της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο .

Φυσικά το μεγάλο της αμάρτημα ήταν πως δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω "διαδικαστικά" όπως έμαθα .

Έκανε αυθόρμητα αυτό που ένιωθε εκείνη τη στιγμή και όπως ακριβώς θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια .

Αρνήθηκε να ακολουθήσει τα όργανα στο τμήμα γιατί εκείνην την στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της .

Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δίνουν τις εντολές στους ένστολους να λαμβάνουν υπ' όψιν τους και το περί δικαίου αίσθημα .

Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το "μεγάλο έγκλημα" που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειά του, έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας .

Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα ΜΑΝΑ και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο .

Είμαι πολύ περήφανος που η "Μάνα" μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους "προσκύνησε"...»
https://www.facebook.com/anastasios.alchazidis/posts/2198928700175592&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...