Κοινωνία

Σεπόλια: 85χρονος μαρτύρησε στα χέρια των ληστών - Δείτε το βίντεο

Άλλη μία ληστεία ηλικιωμένου που συνοδεύτηκε από την άγρια κακοποίησή του.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων του 85χρονου που σκότωσαν στο ξύλο ληστές στα Σεπόλια. Μέχρι και οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί. «Μας είπαν ότι όσα χρόνια είναι στο σώμα, δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο». Ήταν η πέμπτη φορά που έπεσε θύμα ληστείας. Γείτονας του είχε προτείνει να του βάλει κάγκελα αλλά το θύμα είχε αρνηθεί γιατί δεν είχε λεφτά να τον πληρώσει! «Φτωχός άνθρωπος ήταν, μια σύνταξη έπαιρνε», λένε οι γείτονές του.

Τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε στα χέρια των ληστών ένας 85χρονος άνδρας στα Σεπόλια περιγράφει με σοκαριστικό τρόπο μια γυναίκα που μένει στην ίδια η γειτονιά. Είναι η γυναίκα που μαζί με τον σύζυγό της βρήκαν τον άτυχο άνδρα παραμορφωμένο και «μαύρο» από το ξύλο, μέσα στο σπίτι του το πρωί της περασμένης Κυριακής (14.04.2019).

Η ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Ληστές, άγνωστο πόσοι, μπήκαν στο σπίτι του 85χρονου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και για λίγα ευρώ δεν δίστασαν να τον σαπίσουν στο ξύλο και να τον αφήσουν αιμόφυρτο. Ο 85χρονος άνδρας άφησε το βράδυ της Τρίτης (16.04.2019) την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλευόταν από την Κυριακή το πρωί.

Τον 85χρονο βρήκε βαρύτατα τραυματισμένο ένα ζευγάρι που μένει κοντά του και φαίνεται πως τον πρόσεχε. Η γυναίκα περιέγραψε με σοκαριστικό τρόπο τις στιγμές της φρίκης.

Συνήθως, λέει η γυναίκα, ο 85χρονος άνδρας άνοιγε το παράθυρό του περίπου στις 09:00 με 09:30. Συνήθιζε να παίρνει την καρέκλα του και να κάθεται έξω για να μπορεί να βλέπει κόσμο. Ζούσε μόνος στο σπίτι που σύμφωνα με άλλο γείτονα ανήκει στην αδερφή του. Δεν είχε πολλά λεφτά, μια σύνταξη έπαιρνε. Αλλά είχε πέσει θύμα ληστείας άλλες τέσσερις φορές. Την περασμένη Κυριακή ήταν η πέμπτη φορά.

Όταν η ώρα πέρασε και ο Σάββας δεν είχε βγει στη γειτονιά, η γυναίκα και ο σύζυγός της ανησύχησαν. Τον πήραν στο κινητό του και στο σταθερό, αλλά καμία απάντηση. Του χτύπησαν την πόρτα και τότε άκουσαν τα βογγητά του. Τον ρώτησαν αν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, αλλά πάλι άκουσαν βογγητά. Τότε, ο σύζυγος της γυναίκας, έσπασε την πόρτα και μπήκε στο σπίτι.

«Είδα έναν άνθρωπο παραμορφωμένο. Είχαν σπάει στα δόντια του. Ήταν μαύρος από το ξύλο», περιγράφει, σοκαρισμένη ακόμα και η ίδια. Το σπίτι, είπε, ήταν τόσο αναστατωμένο που «δεν μπορούσες να βάλεις πόδι να πατήσεις». Οι ληστές, μέσα στο μένος τους είχαν σπάσει πόρτες και ντουλάπες.

Αμέσως, ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του ηλικιωμένου στα Σεπόλια, έμειναν κι εκείνοι άφωνοι με την αγριότητα της επίθεσης που είχε δεχτεί ο 85χρονος άνδρας. «Μας είπαν ότι τόσο ξύλο δεν είχαν ξαναδεί όσο είναι στο Σώμα», λέει η γειτόνισσα του θύματος.

Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία της

https://www.youtube.com/watch?v=HdehOumtYec

Ήταν η πέμπτη φορά που ο 85χρονος άνδρας έπεφτε θύμα ληστείας. Την προηγούμενη τον είχε σώσει το σκυλί μας άλλης γειτόνισσας, που γαύγιζε τόσο, που η ιδιοκτήτριά του βγήκε να δει τι συμβαίνει και είδε οκτώ άτομα με κουκούλες!
Όλοι όσοι μένουν στην ίδια γειτονιά στα Σεπόλια, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άτυχο άνδρα, που ζούσε μόνος μετά το θάνατο της γυναίκας του, πριν από δυο χρόνια. «Τον είχα σαν πατέρα μου» λέει μια γυναίκα, ενώ ένας άνδρας περιγράφει πως «ήταν ήσυχος άνθρωπος, κουβεντιάζαμε πάντα. Έβγαινε με την καρέκλα του όταν είχε ήλιο και καθόταν. Χρήματα δεν είχε, μου έλεγε ίσα ίσα που τα βγάζω».

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ένας γείτονας του είχε προτείνει πριν από λίγο καιρό να του βάλει κάγκελα στο σπίτι για να μην πέσει ξανά θύμα ληστείας αλλά ο 85χρονος άνδρας είχε αρνηθεί γιατί δεν είχε λεφτά να τον πληρώσει!

https://www.youtube.com/watch?v=5Du5dViWcG4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ