Κοινωνία

Σέρρες: Μέλος διεθνούς συμμορίας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα

Συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στη Βουλγαρία.

Να φύγει από την χώρα επιχείρησε ένας 38χρονος Καναδός, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αλλά ο διαβατηριακός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε στο συνοριακό σημείο διέλευσης του Προμαχώνα Σερρών, έβαλε άδοξο τέλος στα σχέδιά του να περάσει στην Βουλγαρία.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 38χρονος ήταν μέλος διεθνούς σπείρας κακοποιών και ως τέτοιο αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέταξε την έκδοσή του στη χώρα που τον αναζητούσε σε εκτέλεση του διωκτικού εγγράφου.

Ο Καναδός κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρείες στις οποίες ο ίδιος φέρεται ως στέλεχος, σύμφωνα με έγγραφα των δικαστικών αρχών της πολωνικής πόλης Βρότσλαβ. Την περίοδο 2016-2018 διακινήθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 240.000.000 δολαρίων, 110.000.000 ευρώ, 2.500.000 βρετανικών λιρών και 180.000 πολωνικών ζλότι, τα οποία χαρακτηρίζονται «προϊόν εγκλήματος» καθώς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, φαίνεται να συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών.

*** Και στη Φλώρινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής ένας 50χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 6ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές από κοινού με άλλους δράστες, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ