Κύπρος

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο: Δύο οι βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη - «Κάτι» ακόμη στο Ξυλιάτο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του serial killer στην Κύπρο, καθώς οι Αρχές εντόπισαν δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, αλλά και «κάτι» ακόμη, μέχρι στιγμής απροσδιόριστο, στην περιοχή Ξυλιάτο. Τα αντικείμενα σεσηματοδοτήθηκαν σήμερα και θα ανασυρθούν την Κυριακή του Πάσχα, με το φως της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, μετά το πέρας της επιχείρησης στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό το Μεγάλο Σάββατο, «στην κόκκινη λίμνη έχουν εντοπιστεί δύο αντικείμενα τα οποία κινούν εύλογες υποψίες ότι είναι τα αντικείμενα τα οποία αναζητούσαμε. Αυτό που έγινε στη συνέχεια ήταν η σηματοδότηση των αντικειμένων, ούτως ώστε αύριο γύρω στις δέκα το πρωί να αρχίσει η διαδικασία ανασυρσής τους προκειμένου να διαπιστωθεί για ποια πράγματα πρόκειται».

Συνέχισε αναφέροντας: «Στη λίμνη στον Ξυλιάτο συνεχίζονται, δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα με τις έρευνες στην κόκκινη λίμνη θα γίνονται έρευνες και στον Ξυλιάτο».

Απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι τα δύο αντικείμενα είναι οι ταξιδιωτικές βαλίτσες. Επεσήμανε δε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για να εντοπίσουν το τρίτο αντικείμενο. Τόνισε ότι δεν έγινε καταγραφή όλου του μήκους της λίμνης, αλλά επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία. Επίσης, αναμένουν τα αποτελέσματα απόψε της ποιότητας του νερού, καθώς είναι καθοριστικά για την ασφάλεια των δυτών, αφού αναλόγως της ποιότητας του νερού ανάλογη θα είναι και η στολή που θα φορέσει.

Σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί το τρίτο αντικείμενο επεσήμανε ότι θα γίνουν ξανά έρευνες με τη ρομποτική κάμερα μέχρι να εντοπιστεί και αυτό.

Σε ερώτηση για τις έρευνες στον Ξυλιάτο απάντησε ότι «κάτι βρέθηκε σήμερα, το οποίο στείλαμε για εξέταση και αναμένουμε αποτελέσματα, χωρίς να ελπίζουμε σε κάτι θετικό. Απλώς εξετάζουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν συνάδουν με το περιβάλλον εκεί».

Ομολόγησε ότι τις έβαζε σε βαλίτσες
Νωρίτερα, το Μεγάλο Σάββατο, ο «Ορέστης» βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη μαζί με τις Αρχές όπου υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου έριξε τα πτώματα τριών γυναικών μέσα σε βαλίτσες, στους αστυνομικούς. Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος «Ορέστης» είχε πει ότι είχε πετάξει την 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες και την 36χρονη Florentina μαζί με την 8χρονη κόρη της, Elena, στην Κόκκινη Λίμνη.

https://youtu.be/v-4WagOr9Zk

Μια 30χρονη γυναίκα από το Νεπάλ, η Khadka Anu, είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 7ο θύμα του "Ορέστη". Η σορός της εντοπίσθηκε την Παρασκευή στο πεδίο βολής του Ορούντα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, τα ίχνη της 30χρονης είχαν χαθεί από τη Λευκωσία πριν από περίπου έναν χρόνο. Μάλιστα, φίλοι της 30χρονης κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο σπίτι της βρίσκονταν τόσο τα προσωπικά της αντικείμενα όσο και το διαβατήριό της.Καταγγελία φέρει επίσης την 30χρονη να επιβιβάζεται σε άσπρο αυτοκίνητο τη μέρα της εξαφάνισής της.

Στο μεταξύ, μπορεί ο 35χρονος να δήλωσε ότι επτά είναι τα θύματά του, όμως οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει και όγδοο πτώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανακαλύφθηκε η σορός μιας γυναίκας πεταμένη στην άκρη του δρόμου κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, στα Κατεχόμενα.

Στο Δικαστήριο ο «Ορέστης»
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο δικαστήριο της Λευκωσίας ο «Ορέστης», ο 35χρονος serial killer για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. Ο 35χρονος ίλαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Κι αυτό γιατί ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ηλίας Στεφάνου, είχε αποσυρθεί όταν ήρθαν στο φως οι πρώτες ομολογίες του. Ο 35χρονος εμφανίστηκε αρκετά ψύχραιμος στο εδώλιο και άκουσε τη μαρτυρία του ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο 35χρονος τη Μεγάλη Πέμπτη ζήτησε από τους ανακριτές της υπόθεσης να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ανακριτές τον οδήγησαν στην Κόκκινη Λίμνη. Ετσι, εκείνος υπέδειξε ότι εκεί υπήρχαν τρία θύματα. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου τους υπέδειξε το πηγάδι. Ακολούθως, ζήτησε στυλό και χαρτί και έγραψε τα ονόματα όλων των γυναικών που δολοφόνησε λέγοντας πως είναι συνολικά επτά και δεν υπαρχουν άλλες.

Σε ό,τι αφορά το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας μάλλον πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανουά. Οι ανθρωπολόγοι κάνουν κάθε προσπάθεια να συναρμολογήσουν τα οστά για να συνεχίσουν τις εξετάσεις και την ταυτοποίηση. Το δικαστήριο ρώτησε τον 35χρονο αν φέρει ένσταση στην ανανέωση της κράτησης του και έλαβε την απάντηση με ένα ξερό και κοφτό: «όχι».

Κρύβει «μυστικά»
Στην Κύπρο εφαρμόζονται οι αρχές του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών αδικημάτων ή εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα ακόμη και αν είναι κρατούμενοι. Τα διατάγματα που εκδίδει το δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισής τους έχουν μέγιστη χρονική ισχύ οκτώ ημέρες και ανανεώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Στη συνέχεια απαγγέλλονται κατηγορίες και το δικαστήριο, αναλόγως της περίπτωσης διατάσσει ή όχι την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο 35χρονος θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει και άλλα μυστικά, τα οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα - λίγα. Γι' αυτό και δεν μπορούν να δεχθούν ως δεδομένο ότι τα θύματα είναι αυτά, τα οποία έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ