Περιβάλλον

«Ραγίζει η καρδιά»: Η αντίδραση των συντελεστών του «Our Planet» στον θάνατο των θαλάσσιων ίππων (βίντεο)


«Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Θα ήταν στον πάγο αν μπορούσαν, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στη στεριά. Είναι πολύ δύσκολο να το βλέπεις αυτό. Σου ραγίζει την καρδιά».

Αυτά είναι τα λόγια μέλους της κινηματογραφικής ομάδας του ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Planet», που έγινε μάρτυρας του θανάτου εκατοντάδων θαλάσσιων ίππων, που βιώνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει προ ημερών με τους θανάτους των ζώων, είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, με το ίδιο το Netflix να προειδοποιεί τους θεατές του να αποφύγουν τη σκηνή αν μπορούν.

Τα μέλη του συνεργείου παρακολούθησαν με δάκρια στα μάτια τη μοιραία βουτιά των θαλάσσιων ίππων που έπεσαν από έναν γκρεμό 80 μέτρων. Έξω από το νερό η όραση του θαλάσσιου ίππου είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε τόσο μεγάλο ύψος.

Οι σκηνές που είχαν καταγραφεί στο σημείο, αποτυπώνουν με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο τα αξεπέραστα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στους θαλάσσιους ίππους στο Βόρειο Πόλο αλλά και γενικότερα στα παγωμένα σημεία του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Προσοχή, σκληρές εικόνες:
https://www.youtube.com/embed/qVJzQc9ELTE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ