Κύπρος

Πόρισμα-σοκ για τον serial killer της Κύπρου - Ψυχίατρος: "Καταλάβαινε τι έκανε" - Ανατριχιαστικές περιγραφές του εγκλήματος - Βίντεο

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο και η κυνική ομολογία του για το γεγονός ότι απολάμβανε τους φόνους. Μετά από εξέταση ψυχίατρου διαπιστώθηκε πως 35χρονος είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε και συνεπώς πρόκειται να δικαστεί κανονικά.

Στη διαπίστωση ότι ο serial killer της Κύπρου, με το ψευδώνυμο «Ορέστης», είχε πλήρη επίγνωση των δολοφονικών του πράξεων, κατέληξε ο ψυχίατρος που τον εξέτασε.

Ο ψυχίατρος, σύμφωνα με το SigmaLive, υποστήριξε ότι ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς έχει γνώση των εγκλημάτων που διέπραξε και είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε -δικαστική και όχι μόνο- διαδικασία ή και να συνδράμει στις έρευνες των Αρχών (λ.χ. σε περίπτωση αναπαράστασης εγκλήματος).

Ωρα μηδέν για τις έρευνες στη λίμνη

Οι έρευνες για την ανεύρεση περαιτέρω θυμάτων, μεταξύ αυτών της 6χρονης Σιέρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εστιάζονται στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και στη λίμνη Ξυλιατού.

Η επιχείρηση στη λίμνη δεν έχει αποδώσει καρπούς και το διήμερο της Μεγάλης Τετάρτης και Μεγάλης Πέμπτης χαρακτηρίζεται ως η τελευταία ευκαιρία για τις έρευνες στο σημείο.

Στη λίμνη, σύμφωνα με το SigmaLive, θα καταδυθεί ειδικό, επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα το οποίο θα φωτίσει το βυθό και θα στέλνει, ζωντανά, δεδομένα στην επιφάνεια.

Αν μέχρι και αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, δεν βρεθεί κάτι στο βυθό, οι έρευνες στη λίμνη Ξυλιατού θα εγκαταλειφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο serial killer Νίκος Μεταξάς είχε πει στις Αρχές ότι ο ίδιος απέρριψε τη σορό της 6χρονης στη λίμνη.

«Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία»

Παράλληλα από το απόγευμα της Δευτέρας η Αστυνομία έχει αρχίσει να διερευνά τα τρία οχήματα του 35χρονου «Ορέστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ορέστης», όνομα που χρησιμοποιούσε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες, δεν αλλάζει τη στάση του στις καταθέσεις και παραμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς. Ο 35χρονος, που οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον Δικαστηρίου, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τις δύο κοπέλες, την 38χρονη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, αλλά όχι την 6χρονη Sierra και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές μιλώντας για τη Marry Rose «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, επειδή ένιωσε ωραία, όπως είπε, αποφάσισε να το ξανακάνει και επιδίωξε γνωριμία με την Arian Palanas Lozano. Είπε στους ανακριτές ότι του «άρεσαν οι Φιλιππινέζες».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, η 6χρονη κόρη της Mary Rose άρχισε να πνίγεται και αυτό προκάλεσε τον πανικό της μητέρας της την οποία, όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε να την πνίξει. Κατόπιν, όπως υπέδειξε, πέταξε την 6χρονη που πέθανε που δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και τη μητέρα της στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Εκεί, πέταξε και την 28χρονη Arian, την οποία, όπως κατέθεσε, έπνιξε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συνέστησε κατανόηση για τα ερωτήματα που εγείρονται καθώς προέχει η διερεύνηση των εγκλημάτων. Έπειτα, θα διερευνηθούν οι ευθύνες που αναλογούν.

Ρομποτική κάμερα στο φρεάτιο

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προμηθεύτηκαν μια νέα, μικρότερη σε μέγεθος, ρομποτική κάμερα προκειμένου να προσπεράσει ένα εμπόδιο που «μπλόκαρε» την επιχείρηση της προηγούμενης συσκευής στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Πρόκειται για το φρεάτιο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δυο γυναικών από τις Φιλιππίνες: η πρώτη της Μαρί Ρόουζ, μητέρας της Σιέρα και η δεύτερη που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά εικάζεται ότι ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο.

https://www.youtube.com/watch?v=MY9Wqjeli2M

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών USB και σκληροί δίσκοι του serial killer

Οι αστυνομικές Αρχές της Κύπρου «χτένισαν» όλους τους χώρους που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος «Ορέστης», τόσο στο σπίτι του όσο και στο γραφείο του στο στρατόπεδο που υπηρετούσε.

Σύμφωνα με το SigmaLive, κατασχέθηκαν στικάκια USB και σκληροί δίσκοι, προκειμένου να ελεγχθούν για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη βρεθεί ίχνη συνομιλιών που είχε με γυναίκες ο serial killer, τόσο με το ψευδώνυμο «Ορέστης», όσο και με τα κανονικά του στοιχεία.

Δυο από τις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ως «Ορέστης» ανήκουν στη λίστα των αγνοούμενων ατόμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ