Αυτοδιοίκηση

Προεκλογικό εμπάργκο Μπουτάρη σε Χρυσή Αυγή - Αποκλεισμός από συγκεντρώσεις και δημοτικό ραδιόφωνο

Μετά το δήμο Αθήνας ο οποίος αποφάσισε τη Δευτέρα να μην διαθέσει στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και τις παρατάξεις της, δημόσιους χώρους για την εγκατάσταση των εκλογικών τους κέντρων για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αποκλείσει τη Χρυσή Αυγή από το δημοτικό ραδιόφωνο και τη δημοτική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η εισήγηση ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του πρώην πρόεδρου του Σώματος Παναγιώτη Αβραμόπουλου και ψηφίστηκε από όλους του δημοτικούς συμβούλους, εκτός από αυτόν της Ελληνικής Αυγής Αρτέμη Ματθαίπουλο.

Γιάννης Μπουτάρης αι Αρτέμις Ματθαιόπουλος ανέβασαν τους τόνους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας με αφορμή τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα δημοτικά ΜΜΕ.

"Απ΄ότι ξέρω τόσο η TV100 όσο και ο FM100 δεν καλεί τη Χρυσή Αυγή σε εκπομπές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η Χρυσή Αυγή δεν σέβεται την δημοκρατία δια των πράξεών της" είπε ο Γιάννης Μπουτάρης απευθυνόμενος στον Αρτέμη Ματθαίόπουλο με τον τελευταίο να απαντά: «Λες ψέματα».

"Φά'το" του ανταπάντησε ο Μπουτάρης προσθέτοντας ότι "η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα ναζιστικό. Και με αυτή τη λογική δεν πρεπει να της δώσουμε το λόγο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκτός κοινωνίας. Πάτε αλλού. Δεν το συζητάω" κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχη απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και το 2014

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές