Κυβέρνηση

Προεκλογικά αλισβερίσια Γαβρόγλου: Ιδρύει πανεπιστημιακά τμήματα με τροπολογίες!

Έντονη αντίδραση της ΝΔ στη Βουλή για εκπρόθεσμες τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ που ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κάνει δεκτές και μεταξύ αυτών ιδρύονται ακόμα και νέα πανεπιστημιακά τμήματα!

Η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, κατήγγειλε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι “στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που είναι υπό συζήτηση στην Ολομέλεια, κατατίθενται »βροχή» οι τροπολογίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ αυτών είναι και δύο, που με μια πρόταση και μόνο! Ιδρύουν νέα πανεπιστημιακά τμήματα. Και ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει πως θα τις κάνει αποδεκτές”.

Η κ. Κεραμέως, αναρωτήθηκε “εάν με αυτή την σοβαρότητα… σχεδιάζεται και δημιουργείται ο νέος πανεπιστημιακός χάρτης της χώρας” και τόνισε ότι “πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν ιδρύονται έτσι πανεπιστημιακά τμήματα…”.

Η αντίδραση της τομεάρχου και εισηγήτριας στο νομοσχέδιο της ΝΔ Νίκης Κεραμέως προκλήθηκε από την κατάθεση μιας τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστημίου και μίας δεύτερης τροπολογίας που αφορά την ίδρυση νέου τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

“Αυτά – όπως είπε η κ. Κεραμέως στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες – γίνονται για πρώτη φορά…”!

Μέχρι στιγμής, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έχουν κατατεθεί 7 υπουργικές τροπολογίες και δεκάδες βουλευτικές με τον Κώστα Γαβρόγλου να έχει δηλώσει πως τουλάχιστον τις 13 θα τις κάνει αποδεκτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...