Κόσμος

Πολωνός πολιτικός για τις αντιδράσεις στο κάψιμο του Ιούδα: Μας κατασκοπεύουν Μασόνοι και Εβραίοι

Κι ενώ σήμερα το απόγευμα στις εκκλησιές θα ακούσουμε για την προδοσία του Ιούδα, στην Πολωνία διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με το κάψιμο του Ιούδα και τις αντιδράσεις από την Νέα Τάξη Πραγμάτων που δεν θέλει να ενοχλούνται οι...προστατευόμενοί της.

Μέχρι και η Ρ/Καθολική Εκκλησία στην Πολωνία καταδίκασε ως αντισημιτικό το τελετουργικό, που περιελάμβανε ένα είδωλο του Ιούδα, να κρεμιέται και να καίγεται.

Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη που δεν συμφέρει τους “προοδευτικούς”. Πολωνός πολιτικός παρενέβη μετά τις αντιδράσεις και σχολίασε πως η υπόθεση αυτή δείχνει ότι οι Εβραίοι ή οι Μασόνοι κατασκοπεύουν την Πολωνία

Ο Janusz Korwin-Mikke, σχολιάζοντας τις αναφορές στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το έθιμο της πόλης Pruchnik με το κάψιμο του Ιούδα του Ισκαριώτη, χαακτήρισε τον Jonny Daniels, τον ισραηλινό-βρετανό ιδρυτή της ομάδας μνήμης του Ολοκαυτώματος, ως ξένο πράκτορα "που έστειλαν εδώ για να κατασκοπεύει και ίσως να εργάζεται για τους Ελευθεροτέκτονες".

Ο Ντάνιελς, ο οποίος δήλωσε ότι θα ασκήσει αγωγή εναντίον του κ. Korwin-Mikke για την ψευδή καταγγελία κατασκοπείας, καταδίκασε το γεγονός στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Korwin-Mikke πάντως έχει προκαλέσει κατά καιρούς αντιδράσεις με διάφορες δηλώσεις του καθώς το 2014 δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες επειδή είναι ασθενέστερες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης