Κόσμος

Πειρατεία σε λεωφορείο στο Πακιστάν, ένοπλοι σκότωσαν 14 επιβάτες

Ένοπλοι σκότωσαν δεκατέσσερις ανθρώπους σε λεωφορείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, το οποίο είχαν καταλάβει με πειρατεία, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράτσι στο Γκαουαντάρ, είχε εξαφανιστεί από τα ξημερώματα σήμερα από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο πόλεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι επιζώντες είπαν στην αστυνομία πως οι ένοπλοι επιλεκτικά σκότωσαν τους επιβάτες εξετάζοντας τις ταυτότητές τους και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τα πτώματά τους. Δεν είναι ακόμα σαφές με ποια στοιχεία προχώρησαν στην επιλογή των θυμάτων τους και στους φόνους.

Στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στα νοτιοδυτικά, έχουν παρουσία τόσο αυτονομιστικές ομάδες όσο και ισλαμιστές μαχητές. Όπως εξηγεί το Reuters, οι πρώτες βάζουν στο στόχαστρο ανθρώπους από άλλες εθνικότητες ενώ οι δεύτεροι κυρίως τη σιιτική μειονότητα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...