Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Στον Zelensky δίνεται ιστορική ευκαιρία να ενώσει τους Ουκρανούς

Όπως γράψαμε και χθες η κανονική ουκρανική εκκλησία μετά το φιάσκο Ποροσένκο στις ουκρανικές εκλογές άρχισε να ελπίζει..

Σήμερα την σκυτάλη πήρε ο Πατριάρχης Μόσχας συγχαίρων τον Βλαντιμίρ Ζέλενσκι για την εκλογή του ως προέδρου της Ουκρανίας και εκφράζοντας την ελπίδα ότι υπό την κυριαρχία του, η κανονική Εκκλησία θα σταματήσει να διώκεται.

"Ο λαός της Ουκρανίας που υποστήριξε την υποψηφιότητά σας, σας προσδίδει μεγάλες ελπίδες για θετικές αλλαγές στη ζωή του. Σας δίνεται μια ιστορική ευκαιρία να ενώσετε το έθνος και να συμβάλλετε προσωπικά στην επίλυση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα, βρίσκοντας τρόπους για να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες συγκρούσεις και διαχωρισμοί", ανέφερε ο πατριάρχης στο μήνυμά του προς τον Zelensky που δημοσιεύθηκε από την υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το κρατικό σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά για να κάνει τη ζωή καλύτερη για τον λαό θα είναι "η συνεργασία όλων των καλώς προνομιούχων δυνάμεων στην κοινωνία με την πλήρη συμμετοχή τους σε έναν εθνικό διάλογο".

Στο μήνυμά του προς τον Ζέλενσκι, ο πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την ειλικρινή ελπίδα για το τέλος της «θλιβερής περιόδου» της παρενόχλησης και των διακρίσεων κατά των Ουκρανών πολιτών που ανήκουν στην ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

"Να σας βοηθήσει ο ευσπλαχνικός Θεός στις καλές υποθέσεις και τις επιχειρήσεις σας και να σας δώσει σοφία στις μελλοντικές προσπάθειές σας για το καλό του ουκρανικού λαού", ανέφερε.

Ο Zelensky κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στον δεύτερο γύρο στις 21 Απριλίου με 73% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του, ο  Ποροσένκο συγκέντρωσε  λίγο περισσότερο από 24%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ