Κόσμος

Ο Μελανσόν πάτησε... λάθος κουμπί και ψήφισε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων στο Παρίσι

Ένα κουμπάκι ήταν αρκετό για να βάλει σε μπελάδες τον ηγέτη της «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν ψήφισε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων του Παρισιού. Όχι, δεν είναι κάποια στροφή στην πολιτική του Γάλλου αρχηγού της αριστεράς και υποψηφίου για την γαλλικής προεδρία που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ απλά, ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» πάτησε το λάθος κουμπί.


Οι συνεργάτες του Μελανσόν μίλησαν αστειευόμενη για «συνωμοσία της τεχνολογίας». Σε κάθε περίπτωση ο εκλεγμένος στην πόλη της Μασαλίας, ηγέτης της αριστεράς δεν αντιλήφθηκε το λάθος του. Οι ψηφοφορίες στη γαλλική αντιπροσωπεία γίνονται ηλεκτρονικά, με κάθε βουλευτή να επιλέγει από την έδρα του αν θα ψηφίσει θετικά ή αρνητικά το προς ψήφιση νομοσχέδιο. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν λοιπόν έκανε, άθελα του, το «όχι», «ναι» προσθέτοντας μια ψήφο στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Δημοψήφισμα για το θέμα ζητά ο Μελανσόν
Αν και η ψήφος του δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα, στην αίθουσα ανακοινώθηκε πως εκείνος, αλλά και ένας ακόμη αντιπρόσωπος του κοινοβουλίου επιθυμούσαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Άλλωστε, ο Μελανσόν συμμετέχει ενεργά σε κίνηση της αντιπολίτευσης και δη των αριστερών βουλευτών για ενεργοποίηση διαδικασίας δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο γαλλικός λαός για το θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων.


Το νομοσχέδιο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση της εκμετάλλευσης των αεροδρομίων της πρωτεύουσας σε ιδιώτες για 70 χρόνια. Η κυβέρνηση Φιλίπ, υπό την καθοδήγηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ισχυρίζεται πως η υιοθέτηση του νομοσχεδίου αυτού θα συμβάλει σε αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της Γαλλίας κατά 0,4% τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...