Κόσμος

Ομολογία σοκ: Εργάτες κάπνιζαν στη στέγη της Παναγίας των Παρισίων, πριν πάρει φωτιά!

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή μιας από τις εταιρείες που μετείχαν στην ανακαίνιση της Παναγίας των Παρισίων ότι υπάλληλοί της κάπνιζαν στη στέγη του καθεδρικού, την ώρα που οι Αρχές εντείνουν την έρευνα για τα αίτια της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η εταιρεία Le Bras Freres παραδέχθηκε ότι εργάτες της κάπνιζαν κάποιες φορές, αλλά αρνείται ότι ένα αποτσίγαρο μπορεί να προκάλεσε την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου στην Παναγία των Παρισίων / Φωτογραφία: ΑΡ
Η εταιρεία Le Bras Freres, που ήταν υπεύθυνη για τις σκαλωσιές στην Παναγία των Παρισίων, είχε απαγορεύσει ρητά το κάπνισμα στους χώρους του ναού, αλλά κάποιοι από τους εργαζομένους της αγνόησαν την απαγόρευση. Η ίδια πάντως απορρίπτει το ενδεχόμενο κάποιο από τα αποτσίγαρα να προκάλεσε την φωτιά.

«Ορισμένοι συνάδελφοι παρέβησαν κάποιες φορές τους κανονισμούς και λυπούμαστε γι’ αυτό», είπε εκπρόσωπος της Le Bras Freres στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κάποιοι εργάτες «παραδέχθηκαν κατά την ανάκριση από την αστυνομία ότι κάπνισαν μερικές φορές», είπε ο Μαρκ Εσκεναζί, επιβεβαιώνοντας σχετικά ρεπορτάζ της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine. Αλλά επέμεινε ότι αποκλείεται ένα τσιγάρο να αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων σημειώνοντας ότι «όποιος προσπάθησε ποτέ να ανάψει φωτιά στο τζάκι του σπιτιού του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανάψει φωτιά σε ένα δρύινο κούτσουρο με αποτσίγαρο».

Εργάτες τοποθετούν προστατευτικά πετάσματα στην Παναγία των Παρισίων / Φωτογραφία: ΑΡ
Οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων έχουν ήδη ανακρίνει όλους όσους μετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης καθώς και άλλους μάρτυρες. Κάποια γαλλικά ΜΜΕ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους ανελκυστήρες της σκαλωσιάς. Αλλά ο Εσκεναζί ήταν κατηγορηματικός πώς τα μοτέρ τους δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα. «Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί (οι ανελκυστήρες) να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ