Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Πού πρέπει να ρίξει πολλά λεφτά ο Μαρινάκης;- Το καυτό ζήτημα των στόπερ

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει κάποιες σοβαρές μεταγραφές για να δουν οι φίλαθλοι του κάποιο αποτέλεσμα στην εικόνα της ομάδας. 

Μάρα-ΝΤΟΝΑ, εγώ έναν γνώρισα, ένας υπήρξε, ένας αμίμητος, μοναδικός, άφθαστος και ανεπανάληπτος, οπότε κάθε… παράφραση, συμπτωματική ή μη, του ονόματος του, θα παραπέμπει αυτόματα και αναγκαστικά, δίχως σκέψη, στον απίθανο "El pibe de oro".

Τέτοιο στράικερ δεν έχει αυτή την εποχή στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Πώς να το κάνουμε και το ξέρουν στο σύλλογο. Ο Χασάν, δε λέω, ειδικά στο 2ο γύρο έδειξε να συνοδεύεται από μια άλφα έφεση στο σκοράρισμα, ωστόσο δεν νομίζω ότι επαρκεί τις απαιτήσεις στο βαθμό που θα συνηγορούσε για να μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία μιας ισχυρής εκταμίευσης για να καλυφθεί η υψηλή ρήτρα του και να αγκυροβολήσει οριστικά στο λιμάνι.

Ο Γκερέρο δεν είναι ο κυνηγός στον οποίο θα πόνταρες ποτέ, ούτε για βασικό να τον έχεις, ούτε φυσικά εκείνος που θα σου έδινε λύσεις στην υλοποίηση των φάσεων. Το ήξεραν από πριν οι ερυθρόλευκοι, φρόντισε να το επιβεβαιώσει κι ο ίδιος με τα… αμέτρητα χαμένα τετ α τετ με τους τερματοφύλακες. Ο Ισπανός είναι μια καλή λύση να έρχεται από τον πάγκο.

Όσο για τον Σολδάνο, η υπομονή μας πρέπει να βαστήξει κάμποσο ακόμα για να δούμε εν τέλει τι καπνό φουμάρει! Πάντως τα όποια, λίγα είναι γεγονός, σημάδια του έως τώρα, δεν μας έχουν αφήσει ικανοποιημένους ως προς αυτό που αναζητά ο Μαρτίνς στη θέση σέντερ φορ-γκολτζή. Καλός παίκτης, κοντρολαρισμένος, ομαδικός, συμμετοχικός στις φάσεις παντού, αλλά ξαναλέω, δεν φαίνεται να είναι της «μιας επαφής».

Δικαιούται και θα πάρει ο Αργεντινός τις ευκαιρίες του, μόνο που ο Ολυμπιακός έχει νωρίς προκριματικά Champions League και επιβάλλεται να γνωρίζει πού και σε ποιους υπολογίζει σοβαρά και εγγυημένα!

‘Όχι άλλους… Μποτίες και… Μιράντες

Και επιστρέφω στο καυτό ζήτημα των στόπερ. Το βάζω σε πληθυντικό, γιατί η ανάγκη για δύο πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς, δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Πάνε πλέον πολλά τα χρόνια της ταλαιπωρίας με αμφιβόλου ποιότητας ή μετρίου ποδοσφαιρικού αναστήματος μεταγραφές για το μέγεθος και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού σ’ αυτή τη θέση που κατευθύνει και «λογοδοτεί» για όλη την αμυντική και ανασταλτική διάταξη.

Μποτία, Ντα Κόστα, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ένχελς ακόμα και ο Μεριά για μένα που ισχυρίζονται ορισμένοι ότι είναι επαρκής για την ομάδα, πρόκειται για αμυντικούς β’ διαλογής, από την παρουσία των οποίων ο Ολυμπιακός μπούχτισε και πληρώνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Αναπολώντας, εις μάτην, Μέλμπεργκ, Μανωλά και (τον καλό) Αβραάμ.

Και είναι να απορεί πλέον κανείς, γιατί τώρα πάλι διαβάζω ότι είναι ακριβή η περίπτωση Μολέντο λ.χ., πώς δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να αποτινάξει το αγκάθι που τον ματώνει όλο αυτό τον καιρό, επαναλαμβάνοντας συνεχώς ίδια λάθη σε κάθε μεταγραφική περίοδο!

Πώς γίνεται, πώς εξηγείται τέλος πάντων, κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι ιδίως, να παίρνει 20 ποδοσφαιριστές η διοίκηση, να αλλάζουν οι προπονητές, οι γνώμες και οι απαιτήσεις του και ο Ολυμπιακός να μη βρίσκει «γιατρειά» στην ίδια πάντα θέση!

Να τα «χώνει» ο Μαρινάκης, αλλά να είναι τζίφος, πεταμένα λεφτά, αποτυχημένη, άλλη λιγότερο και άλλη οικτρά κιόλας, κάθε επένδυση σε κεντρικό μπακ!

Ας θέσουν επιτέλους προτεραιότητα αυτό στον μεταγραφικό σχεδιασμό τους στο λιμάνι, ας το πάρουν προσωπικά, να το λύσουν μια και καλή το ζήτημα με τους στόπερ. Ας πέσουν εκεί τα «φράγκα» τα πολλά. Αφού εκεί καίγονται, πονάνε και υποφέρουν!..

Καλό Πάσχα με Υγεία, Ειρήνη και Αγάπη φίλες και φίλοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ