Ρωσία

Οι Ρώσοι διαμορφώνουν νέα διαστημική στολή υψηλών προδιαγραφών για τους κοσμοναύτες τους!

Μια ρώσικη εταιρεία, ετοιμάζει διαστημική στολή για τους Ρώσους κοσμοναύτες νέας τεχνολογίας, που θα επιτρέπει και τον "περίπατο" εκτός διαστημικού σταθμού.

Η ρωσική εταιρεία Zvezda σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα διαστημική στολή για τους κοσμοναύτες εντός του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Σεργκέι Ποζντνιακόφ. «Διαμορφώνουμε την πρόταση μας για την δημιουργία μιας νέας διαστημικής στολής. Μέσα σ’ αυτή τη χρονιά θα την παρουσιάσουμε και θα ξεκινήσουμε το έργο μας» δήλωσε ο Ποζντνιακόφ, προσθέτοντας ότι το πιθανότερο για την δημιουργία της νέας διαστημικής στολής είναι να υπογράψει η εταιρεία Zvezda συμβόλαιο με την εταιρεία Energia.

Η νέα διαστημική στολή, είπε ο Ποζντνιακόφ, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τους ‘περιπάτους’ στο Διάστημα εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και κατά την προσελήνωση, παρότι σ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στον εξοπλισμό της.

Ωστόσο ο πρόεδρος της εταιρείας Zvezda, επεσήμανε ότι για την δημιουργία της νέας διαστημικής στολής θα απαιτηθούν κάποια χρόνια αν ληφθεί υπ όψιν η επεξεργασία των υλικών και οι σχετικές δοκιμές που πρέπει να γίνουν.

Από το 2018 οι Ρώσοι κοσμοναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, πραγματοποιούν εξόδους στο Διάστημα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, φορώντας την στολή τύπου Orlan-MKC, που είναι ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο διαστημικής στολής, με νέο ερμητικό περίβλημα που έχει κατασκευασθεί από ύφασμα με προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας, είναι πιο άνετη και διαθέτει ένα αυτόματο σύστημα ψύξης που δημιουργεί την κατάλληλη θερμοκρασία για τον κοσμοναύτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ