ΗΠΑ

Οι πιλότοι των F-22 Raptor θα είναι οπλισμένοι με τυφέκια GAU-5A για ασφάλεια

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τρίτη πτέρυγα μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας (US Air Force 3rd Wing) στον λογαριασμό της στο Facebook, οι νέοι της πιλότοι που θα επανδρώνουν τα μαχητικά F-22 Raptor, θα είναι οπλισμένοι και με αυτόματο τυφέκιο GAU-5A, με σκοπό να διαθέτουν μεγαλύτερη ισχύ πυρός για την ατομική τους προστασία, σε περίπτωση που υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος τους σε εχθρική περιοχή.

Το πλέον σύγχρονο GAU-5A αποτελεί την σε σμίκρυνση έκδοση της καραμπίνας M4, σχεδιασμένη κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να τοποθετείται στο πιλοτήριο των αμερικανικών μαχητικών, ώστε να τους βοηθήσει να υπερασπίσουν τον εαυτό τους πιο αποτελεσματικά εάν εγκαταλείποντας το μαχητικό προσγειωθούν σε εχθρικό έδαφος, έως ότου κατορθώσουν και προσεγγίσουν οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης μάχης CSAR( Combat Search and Rescue).

Το όπλο αυτό χρησιμοποιεί πυρομαχικά των 5,56 χλστ., και έχει δραστικό βεληνεκές άνω των 200 μέτρων. Μπορεί να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί από τον χρήστη μέσα σε χρονικό διάστημα ενός λεπτού (60 δευτερόλεπτα) χωρίς χρήση εργαλείων-βοηθημάτων.

Εντάσσεται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό επιβίωσης των πιλότων κάτω από το κάθισμα με το οποίο θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Θεωρείται πιθανό ότι η χρήση του θα επεκταθεί και πέραν των πιλότων του συγκεκριμένου τύπου μαχητικού αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...