Υγεία

Οι ασκήσεις που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό - Δείτε το βίντεο

Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα χρονοβόρο ούτε εξαιρετικά δύσκολο. Απαιτείται απλά μία σειρά από μικρές ασκησούλες.

Γράφει ο personal trainer Γιάννης Μπούλιας

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούν μια απλή λογική σύμφωνα με την οποία η καύση περισσότερων θερμίδων μαζί με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Η άσκηση είναι ένας τρόπος να κάψουμε περισσότερες θερμίδες, έτσι χτυπιόμαστε στο γυμναστήριο ή στο σπίτι σκεπτόμενοι ότι τελικά θα δούμε τα κιλά στην ζυγαριά να πέφτουν. Δυστυχώς, δεν λειτουργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο, κάτι που συχνά αποθαρρύνει τους νέους ασκούμενους. Εάν κάνετε όλη την άσκηση, θα πρέπει να χάσετε βάρος, σωστά;

Η αλήθεια είναι ότι η άσκηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν πόσες θερμίδες καίτε. Γι’ αυτό και πρέπει να γνωρίζετε τι είναι αυτό θα σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας.

Οι περισσότεροι σχετικοί υπολογισμοί χρησιμοποιούν τη δραστηριότητα, τη διάρκεια της προπόνησής και το βάρος προκειμένου να βρεθούν κατ’ εκτίμηση οι θερμίδες που καίγονται κατά την διάρκεια της προπόνησης. Αυτό που ξεχνάμε να συμπεριλάβουμε στην εξίσωση είναι οι θερμίδες που καίμε τις μέρες που δεν κάνουμε προπόνηση, γνωστές και ως «καθαρές» θερμίδες.

Αν δίνετε προσοχή στις καθαρές θερμίδες, αντί για τις συνολικές θερμίδες, δίνετε στον εαυτό σας πίστωση για άσκηση.

Αυτό έχει νόημα για προπονήσεις που δεν κάνετε κάθε μέρα-για παράδειγμα, εβδομαδιαίο τρέξιμο 10 χιλιομέτρων που καίει 600 θερμίδες. Ενώ δεν είστε υποχρεωμένοι να τρώτε περισσότερο τις ημέρες που κάνετε σκληρή προπόνηση, είναι πιθανό ότι αυτό θα θέλετε. Η καθαρή σας ένδειξη θερμίδων σάς επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι υπόλοιπο περιθώριο έχετε.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ένα εύκολο και απλό σχετικά πρόγραμμα για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας ακόμη και τις ημέρες που δεν κάνετε προπόνηση. Μπορείτε να το κάνετε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Και μην ξεχνάτε ότι ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα!

Κάντε 2-3 κύκλους ( 1 κύκλος = 4 ασκήσεις). ️Κάθε άσκηση διαρκεί 20″. ️Στο τέλος κάθε κύκλου ξεκουραστείτε για ένα λεπτό.

https://www.youtube.com/watch?v=-CyKtmfquQ0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...