Οικονομία

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους για τις φορολογικές δηλώσεις

Έως τις 30 Ιουνίου έχουν προθεσμία οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Taxisnet.

Η σημαντικότερη αλλαγή στις φετινές δηλώσεις σχετίζεται με τα εκκαθαριστικά σημειώματα. Είτε τα ζευγάρια υποβάλουν χωριστές δηλώσεις είτε μαζί θα λάβουν ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα, ο καθένας για τα εισοδήματα που δήλωσε.

Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δίνει αναλυτικές οδηγίες προς μισθωτούς και συνταξιούχους για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, η υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι μια απλή διαδικασία καθώς πολλά πεδία της δήλωσης είναι ήδη προσυμπληρωμένα.

Στον οδηγό της ΑΑΔΕ παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση όλων των εντύπων της δήλωσης ενώ δίνονται απαντήσεις για τα διαχείριση των μισθωμάτων, τους φιλοξενούμενους, τα έσοδα από AirBnBκαι το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης είναι η 30η Ιουνίου.
Δείτε τον οδηγό της ΑΑΔΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ