Κόσμος

Νότια Αφρική: 13 νεκροί από την κατάρρευση τοίχου εκκλησίας-Βίντεο

Δεκατρείς πιστοί και περισσότεροι από δέκα τραυματίες ήταν ο απολογισμός, όταν τοίχος εκκλησίας κατέρρευσε εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην εκκλησία της πόλης Ντλανγκούμπ, στην επαρχία ΚουαΖούλουο Νατάλ.»Οι πιστοί κοιμήθηκαν μέσα στο κτήριο μετά το πέρας της λειτουργίας, γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης», εξήγησε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τεμπέκα Μπέλε. «Επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και έβρεχε πολύ και οι τοίχοι κατέρρευσαν. Τα θύματα είναι δώδεκα γυναίκες και ένα αγόρι», διευκρίνισε.

Ο ένας από τους τούβλινους τοίχους της εκκλησίας γκρεμίστηκε τελείως. Από τα ξημερώματα, πολλοί πιστοί και κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να βοηθήσουν. Κάτω από τα χαλάσματα βρέθηκαν 16 άνθρωποι που έφεραν τραύματα.

https://youtu.be/7wWUsSFOnl4

«Δεν είχαμε τηλέφωνο, έτσι έτρεξα μέχρι το αστυνομικό τμήμα για να ενημερώσω τις αρχές. Έφτασαν πολύ γρήγορα», είπε ο πάστορας Πι Σιμπίγια.

«Δεν το πιστεύω αυτό που συνέβη. Έχω σοκαριστεί, όπως και οι συνάδελφοί μου. Μου τηλεφωνούν και μου στέλνουν μηνύματα, λες κι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όσα έγιναν», σχολίασε ένας συνάδελφος μιας γυναίκας που σκοτώθηκε.

Η υπουργός Εργασίας της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Μίλντρεντ Όλιφαντ, που είναι μέλος της εκκλησίας αυτής, θα συμμετάσχει σήμερα στη λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων. «Είναι σκληρό και πραγματικά φρικτό, όμως ξέρουμε ότι ο Θεός έχει τους λόγους του. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε αν το κτίριο πληρούσε τους κανονισμούς ή αν υπήρχαν προβλήματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ