Σκοπιανό

Νότης Μαριάς: «Fake news όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών»

Εμείς αναλαμβάνουμε την φύλαξη του εναέριου χώρου για να μπορεί ανενόχλητη η Τουρκία να πραγματοποιεί τις εμπορικές της συναλλαγές.

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, όπου συνδιοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Acropol», μαζί με την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα: «Ανασκόπηση Κοινοβουλευτικών Δραστηριοτήτων 2018 Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και Πολιτικής Ομάδας ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών κ. Ξενοφώντα Μπερίντζη και τον γραμματέα της Ένωσης κ. Γεώργιο Τόττα, τον γραμματέα της Ένωσης Τριτέκνων Σερρών κ. Κωνσταντίνο Καλογιαννίδη, τον ταμία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σερρών κ. Νικόλαο Νεμέρογλου, με εκπροσώπους του χωρίου Κάστρου Σερρών και τον πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου Σαρακατσάνων κ. Αθανάσιο Λέφα, ο οποίος τον ξενάγησε στο Μουσείο.

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης. ο Νότης Μαριάς χαρακτήρισε «fake news» τα όσα ισχυρίζονται ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη για την κατάπτυστη, όπως είπε, Συμφωνία των Πρεσπών.

Επισήμανε, δε, ότι την επομένη της Πρωταπριλιάς, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε από τα Σκόπια ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα επιτηρεί τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, σύμφωνα με την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Μία μέρα μετά την επίσκεψη Τσίπρα, κατέφθασε στα Σκόπια ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Σκοπιανό ομόλογό του, «μας πληροφόρησε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξοπλίζει και να εφοδιάζει τον στρατό των Σκοπίων με στολές, άρβυλα κ.λ.π.».

«Δηλαδή, η Ελλάδα, που παραχωρεί στα Σκόπια όνομα, γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, θα επιτηρεί τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, με δαπάνες της, στο πλαίσιο των κανόνων του ΝΑΤΟ, ενώ οι Τούρκοι θα κάνουν business για να μαζεύουν τον… παρά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

Με αφορμή την μαύρη επέτειο από την γερμανική εισβολή στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου του 1941 και την Σφαγή των Κερδυλίων από την γερμανική Βέρμαχτ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο κ. Μαριάς επανέλαβε την πάγια θέση του για «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ άμεση εξόφληση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα».

Η Γερμανία να καταβάλει, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους συγγενείς των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, εξήγησε. Κάλεσε, δε, για μια ακόμη φορά, τον κ. Τσίπρα να τηρήσει, έστω και με καθυστέρηση πέντε χρόνων, την υπόσχεση που έδωσε το 2014 και να εγγράψει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ