Πολιτική

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν φίλο των τρομοκρατών της 17Ν

Σκληρή ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Λάμπρου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνοντας ότι ο Παναγιώτης Λάμπρου υπήρξε φίλος και συνομιλητής των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα. Μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά τη διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των "πρόθυμων" της κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της "17 Νοέμβρη" και των "Πυρήνων της Φωτιάς"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική».

Ποιός είναι ο Πάνος Λάμπρου

Υπενθυμίζεται οτι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Τότε ήταν μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε και η Θεανώ Φωτίου.

Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Οπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μετέφερε την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

Την παρουσία του Παναγιώτη Λάμπρου στην δίκη των δολοφόνων της 17Ν είχε καταδικάσει η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Παναγιώτης Λάμπρου είχε επανέλθει στην επικαιρότητα, όταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολιτη Γιάννης Πανούσης τον είχε καταγγείλει για μυστικές επαφές και διαπραγματεύσεις με τους φυλακισμένους για τρομοκρατία κρατουμένους. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και βίντεο με τον σύμβουλο- όπως απεδείχθη- του υπουργού Δικαιοσύνης τότε Νίκου Παρασκευόπουλου με τους φυλακισμένους, όπου τους υπόσχονταν διευθετήσεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με την Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ