Εκκλησία

Νέα κόντρα κυβέρνησης-Εκκλησίας για βλασφημία-αλλαγή ποινικού κώδικα

Νέο μέτωπο με την Εκκλησία διαφαίνεται στον ορίζοντα του Μεγάρου Μαξίμου. Μετά την αποτυχία της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου και τις “κόκκινες γραμμές” της Εκκλησίας για το μισθολογικό κυρίως με την βούλα και της Ιεραρχίας πλέον, έρχεται νέα αντιπαράθεση αναφορικά με το νέο ποινικό κώδικα, που μεταξύ άλλων αλλάζει τα δεδομένα σε αδικήματα όπως η βλασφημία!

Χθες στην ανακοίνωσή της η ΔΙΣ ήταν σαφής. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρέμβει για το θέμα της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα, τον οποίο εισηγείται η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που συνέστησε ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και συγκεκριμένα για την κατάργηση των άρθρων 198, 199 και 201 που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία, στην καθύβριση θρησκευμάτων και στην περιύβριση νεκρού, γεγονός το οποίο θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για το αγαθό της θρησκευτικής και κοινωνικής ειρήνης, θέμα που αφορά και όλες τις δραστηριοποιούμενες στον τόπο μας γνωστές θρησκείες.

Η κορύφωση του νέου...δράματο αναμένεται να έρθει μετά το Πάσχα όταν και αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή οι νέοι Κώδικες (Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας).

Η δημόσια διαβούλευση στην οποία έχουν τεθεί και τα δύο νομοσχέδια των Κωδίκων βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου οι νέοι Κώδικες αναμένεται να ψηφιστούν αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ η κατάθεσή τους στη Βουλή αναμένεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Πρόσφατα στο θέμα έχει αναφερθεί και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου .

«Οι κυβερνώντες χάριν της νέας θρησκείας την οποία πρεσβεύουν, του δικαιωματισμού, επιτίθενται με την αλλαγή του ποινικού κώδικα ενάντια στην θρησκευτική ειρήνη. Καταργούν λοιπόν από το δεύτερο βιβλίο το 7ο κεφάλαιο, που αναφέρεται στην επιβολή της θρησκευτικής ειρήνης. Καταργούν τα άρθρα 198, 199 και 201 που αναφέρονται στην κακόβουλη βλασφημία, στην καθύβριση θρησκευμάτων και στην περιύβριση νεκρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ