Πολιτική

Με παρατράγουδα έκλεισαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών: Πρωτιά της ΔΑΠ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Την μάχη για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων δίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις καθώς αργά το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Από τις φετεινές φοιτητικές εκλογές δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς στο Πάντειο, η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε, έπειτα από την εισβολή περίπου 50 αντιεξουσιαστών. Παρατράγουδα σημειώθηκαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο καθυως εκεί για μια ακόμη χρονιά στήθηκαν διπλές κάλπες. Η μία στη Νομική και η δεύτερη, από τη ΔΑΠ, στο Ζάππειο!

Επιπλέον, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο Σπόρτινγκ, αλλά καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις υπόλοιπες σχολές η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές κρινόταν ικανοποιητική και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η προσέλευση των φοιτητών ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.

Ενδεικτικό της διάστασης απόψεων που παραδοσιακά υπάρχει για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είναι ότι η ΚΝΕ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για τα «μόνο έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα», ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα μέσω των λογαριασμών της στα social media.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική σε 75 από τα 198 η ΠΣΚ λαμβάνει 33,46% και η ΔΑΠ με 34.12%.

Στα ΤΕΙ η ΠΣΝ σύμφωνα με τα ποσοστά που ανακοινώνει η ίδια λαμβάνει ποσοστό 24.65% ενώ η ΔΑΠ προηγείται με ποσοστό 58.09%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...