ΗΠΑ

Μεξικανοί συνοριοφύλακες αφόπλισαν Αμερικανούς στρατιώτες!

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες αφοπλίστηκαν από οπλισμένους  Μεξικανούς στρατιώτες στην αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό σύμφωνα με πληροφορίες από Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βόρειας Στρατιωτικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέντε με έξι Μεξικανοί στρατιωτικοί ανέκριναν δύο Αμερικανούς στρατιώτες την ώρα που αυτοί επιχειρούσαν στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί επέβαιναν σε ένα όχημα της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Φύλαξης πλησίον της πόλης Clint του Τέξας, το οποίο όμως δεν έφερε κάποια διακριτικά. Οι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονταν στο νότιο τμήμα της περιμέτρου ασφαλείας αλλά βόρεια του Ποταμού Ρίο Γκράντε δηλαδή εντός αμερικανικού εδάφους.

Οι Μεξικανοί στρατιώτες προέβαλαν τα όπλα  τους προς την πλευρά των δύο Αμερικανών στρατιωτών και πήραν από έναν από αυτούς ένα πιστόλι το οποίο το έβαλαν εντός του αυτοκινήτου των δύο Αμερικανών.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί επεδίωξαν σύμφωνα με το CNN να αποκλιμακώσουν την κατάσταση και ακολούθησαν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις. Όπως αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές οι Μεξικανοί νόμιζαν λανθασμένα ότι οι Αμερικανοί βρίσκονταν εντός του μεξικανικού εδάφους.

Για το περιστατικό τόσο το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας όσο Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας ζήτησαν την πραγματοποίηση έρευνας για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...