Κόσμος

Μεγάλη Δευτέρα των Ρ/Καθολικών στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων-Φωτιά και στο τέμενος Αλ Ακσα την ίδια στιγμή-Τα σενάρια συνωμοσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς όλος ο πλανήτης στεγνώνει τα δάκρυά του μετά την απερίγραπτη καταστροφή στον καθεδρικό ναό-σύμβολο της Notre Dame στο Παρίσι, χθες είχαμε ακόμη μια σοβαρή περπέτεια καθώς ξέσπασε φωτιά και στο τέμενος al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο δωμάτιο του φρουρού έξω από την οροφή της αίθουσας προσευχής.

Το Δωμάτιο Προσευχής Marwani βρίσκεται κάτω από τη νοτιοανατολική γωνία του Ναού , γνωστό στους μουσουλμάνους ως Haram al-Sharif. Ο Σεΐχ Αζάμ αλ Χάτιμπ, γενικός διευθυντής του Τμήματος Υποθέσεων του Τζαμιού της Ιερουσαλήμ Waqf και του Al-Aqsa, δήλωσε στην τηλεόραση του Al-Mamlaka της Ιορδανίας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στην αυλή και ότι προκαταρκτικές πληροφορίες υποδήλωναν ότι μπορεί να προκλήθηκε από παραβιάσεις παιδιών στην περιοχή .

Η πυροσβεστική υπηρεσία του ισλαμικού τμήματος Waqf στην Ιερουσαλήμ κατόρθωσε να ελέγξει την πυρκαγιά, ενώ εξετάζονται τα αιτία της φωτιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=VQkxvfN_pBE

Η ισραηλινή αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό, με την ανάκριση ενός φρουρού, ο οποίος έπρεπε να είναι σε υπηρεσία κατά τη στιγμή του ατυχήματος.

Ένας φρουρός είπε στο The New Arab ότι υπήρχε ένα μικρό κενό μεταξύ της αλλαγής φρουράς από τις 7:15 έως τις 7:30 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, η Ρ/Καθολική Εκκλησία των Αγίων Τόπων δήλωσε ότι προσεύχεται η πυρκαγιά που στον καθεδρικό ναό της Παναγίας στο Παρίσι τη Δευτέρα "δεν ήταν εκ προθέσεως".

Και εδώ φτάνουμε στο ζουμί...

Μεγάλη Δευτέρα χθες για τους Ρωμαιοκαθολικούς και γίνεται παρανάλωμα του πυρός η Παναγία των Παρισίων.

Και την ίδια στιγμή φωτιά και στο τρίτο σε σημασία τζαμί του Ισλάμ στους Αγίους Τόπους. Στο Ισραήλ που πρόσφατα επανεξέλεξε τον Νετανιάχου...

Τα σενάρια συνωμοσίας με δόσεις αριθμολογίας και αναλύσεις δίνουν και παίρνουν από χθες

Δείτε ενδεικτικά το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=GH3K5hwRKIc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ