Κόσμος

Μακρόν: Σε πέντε χρόνια θα ξαναχτίσουμε την Παναγία των Παρισίων - Το διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό (βίντεο)


Σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύτηκε πως η αποκατάσταση του εμβληματικού καθεδρικού ναού του Παρισιού θα έχει ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, μετά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ότι ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων θα ξαναχτιστεί μέσα σε πέντε χρόνια.

«Θα κάνουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων ακόμη πιο όμορφο και θέλω να επιτευχθεί αυτό μέσα σε πέντε χρόνια», τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε «η ιστορία μας δεν σταματά ποτέ».

Η φωτιά ξεκίνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, περίπου στις 18:50 (ώρα Γαλλίας), από την οροφή του ναού και στη διάρκεια της νύχτας εξαπλώθηκε.

​Κινητοποιήθηκαν περίπου 400 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, μετά από σχεδόν δέκα ώρες.

Το βέλος του ναού κατέρρευσε λίγο μετά τις 20:00, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του οικοδομήματος που είναι φτιαγμένο από πέτρα σώθηκε.

Πάντως, οι ανησυχίες παρέμειναν, καθώς αρχιτέκτονες και πυροσβέστες εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τον χώρο που βρίσκεται κοντά στην αψίδα του ναού, όπου υπάρχει ακόμη νερό, το οποίο λόγω του βάρους του, θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω κατάρρευση.

Η πραγματογνωμοσύνη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, η οποία, με τις έως τώρα ενδείξεις, αποδίδεται σε ατύχημα.

​​Με ιστορία 850 ετών, η Παναγία των Παρισίων είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ