Εσωτερική Ασφάλεια

Μέλος του ISIS συνελήφθη από συνοριοφύλακες στον Έβρο

Εκμεταλλευόμενος τις ρόες που εισέρχονται στη χώρα μας, ο 22χρονος μαχητής του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος, όμως η εμπειρία των συνοριοφυλάκων οδήγησε στη σύλληψή του.

Πέρασε ως πρόσφυγας στον Εβρο, εμφανιζόταν ως ταλαιπωρημένος και φοβισμένος, όμως αποδείχθηκε ότι ήταν μέλος τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Η διαίσθηση, αλλά κυρίως η παρατηρητικότητα και η εμπειρία συνοριοφυλάκων οδήγησαν στη σύλληψη μαχητή του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πέρασε στην Ελλάδα μαζί με ομάδα προσφύγων. Πρόκειται για 22χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί εκμεταλλευόμενος τις μαζικές ροές στον Εβρο.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, ο 22χρονος μαζί με την ομάδα προσφύγων που πέρασε τα σύνορα, δήλωσε ότι προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη κι ότι αναζητεί ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο λέει ψέματα, αλλά ήταν μέλος ένοπλης ομάδας στο Αφγανιστάν. Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν φωτογραφίες του υποτιθέμενου πρόσφυγα με όπλα στο πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ