Κοινωνία

Λυκουρέζος: Επιμένω στην αγωγή εναντίον της κ. Παπακώστα

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως θα επιμείνει στην αγωγή κατά της υφυπουργού Κ. Παπακώστα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να θέλησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση.

Αρχικά ο κ. Λυκουρέζος τόνισε πως αισθάνεται ικανοποίηση που σε αυτό το στάδιο ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα, ώστε να αντιμετωπισθεί σωστά η υπόθεση.

Σε σχετική ερώτηση για τη δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα και τη σύλληψή του, ο Αλ Λυκουρέζος επανέλαβε: "Κατέθεσα αγωγή εναντίον της υφυπουργού, η οποία παραβίασε βάναυσα το άρθρο του νόμου που θεωρεί παράνομο να εκφράζονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι για εκκρεμείς υποθέσεις. Θα επιμείνω (στην αγωγή), η αναδίπλωση της ήταν ατυχέστατη", σημείωσε ο κ. Λυκουρέζος.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το εάν βλέπει προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της όλης υπόθεσης, ο κ. Λυκουρέζος απάντησε:

"Αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά".

Επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν τον αφορά η μαφία των φυλακών, κακώς εμπλέχτηκε το όνομά του και θα αποδειχθεί σύντομα ότι δεν έχει καμιά ανάμειξη.

"Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει η δικηγορία και το γραφείο μου" κατέληξε ο κ. Λυκουρέζος, ευχαριστώντας για τη συμπαράσταση προς το πρόσωπό του.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διεκδικεί το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα. Με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Δημοσίου διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από δηλώσεις της υφυπουργού.

Κατά τον ενάγοντα, η κ. Παπακώστα ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής "προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου" εκφράζοντας "την βεβαιότητά της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ".

Ο δικηγόρος αναφέρει πως "Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγει μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής.."

Και τονίζει πως αποτέλεσμα των επίμαχων δηλώσεων της εναγόμενης είναι η δημιουργία ενός έντονα αρνητικού, νοσηρού και τοξικού κλίματος σε βάρος του, "το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές