Κοινωνία

Λυκουρέζος: Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον μου - Προσπάθησαν να με μπλέξουν (βίντεο)

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες για εκβίαση και την εμπλοκή του στην «Μαφία των Φυλακών» ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μίλησε σε μία σειρά συνεντεύξεων για την τετραήμερη κράτησή του, το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει έμμεσα ή άμεσα με την Μαφία των Φυλακών. Είναι αδιανόητο να πιστεψει οποιοσδήποτε ότι αποφάσισα πριν από πέντε  χρόνια να γίνω μέλος εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς τους οποίους δεν γνώριζα. Δεν υπάρχει στη δικκογραφία απολύτως κανένα στοιχείο που να μπορεί να με συνδέει με την εγκληματική οργάνωση», ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Συντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και κανένα εκ μέρους έγκλημα και αδίκημα από αυτά που με κατηγορούν», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τους εκβιασμούς και τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε: «Τόσο ο Παναγόπουλος, όσο κι εγώ ουδέποτε ζητήσαμε τα χρήματα αυτά που ισχυρίζεται η πλευρά του κυρίου Φλώρου. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναπτύξει τόσο προφορικά, όσο και με τα υπομνήματά μας στον ανακριτή και τον εισαγγελέα νομίζω έχουμε αποδείξει περίτρανα ότι δεν υπάρχουν ούτε τα αντικειμενικά στοιχεία για να μπορέσει να συγκροτηθεί το αδίκημα της εκβίασης ή της απόπειρας. Όλα αυτάμπορει να ηχούν περέργα σλημερα, αλλά πολύ σύντομα α γίνουν κατανοητά και γνωστά».

Αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης, υπογράμμισε ότι δεν είχε καταλάβει γιατί συνέβη.

«Δεν ειχα αφορμή ή ένδειξη. Ήταν άστοχος ο τρόπος που έγινε, γιατί αν ο ανακριτής είχε κάποια κατηγορία να μου αποδώσει μπορούσε να με καλέσει. Γνωστός ειμαι στην Αθήνα, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστεί. Ενταλμα σύλληψης δεν εκδίδεται σε κάποιον που δεν είναι υποπτος φυγής. Το τόνισα σε ανακριτή και εισαγγελέα, ήταν μία αδικαιολόγητη πρωτοβουλία», υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Σε ερώτηση για το αν του την «έστησε» ο Αριστείδης Φλώρος, απάντησε: «Όχι δεν με έστησε ο Φλώρος.  Εκείνος και κάποιοι άλλοι κατέθεσαν και προσπάθησαν να εκφραστούν και να διατυπώσουν σκέψεεις εντελώς ανυπαρκτες, με στόχο εμένα. Ίσως όλα ξεκινούν ότι υπήρξα από το 14 συνήγορος του Αντωνόπουλου που υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Είναι αστείο γιατί ο Αντωνόπουλος είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό το φλώρο και πετύχαμε την καταδίκη του. Συνεπώς, δεν πιστεύω ότι ειναι αξιοπιστος μάρτυρας, καταθέτει ό,τι καταθέτει και μετά το Πάσχα θα σκεφτώ τι δικαστικές πρωτοβουλίες θα πάρω για την προστασία της προσωπικότητάς μου».

«Αρνούμαι τις κατηγορίες»

«Θέλω να πω ότι αρνούμαι τις κατηγορίες, οι οποίες ειναι εντελώς στον αέρα και ότι δεν μπορεί να πιστέψει ο οιοσδήποτε Έλληνας ότι μετά από 55 χρόνια μαχομένης δικηγορίας, αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να γίνω μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς που ποτέ δεν έχω δει, ποτέ δεν έχω συναντήσει και με τους οποίους ποτέ δεν έχω συνομιλήσει. Θα αποδειχθούν όλα πιστεύω πολύ σύντομα», τόνισε ο κ.Λυκουρέζος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει ότι «καμία εκβίαση δεν έγινε εκ μέρους εμού ή του συναδέλφου Θεόδωρου Παναγόπουλου. Συνεπώς, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα φτάσει γρήγορα σε αυτό το θετικό συμπέρασμα», προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ με κακοποιούς να συζητούν με αναφορές στο όνομά του, σχολίασε πως δεν τον αφορούν, επιμένοντας ότι δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με αυτά τα άτομα. «Είναι κάτι που είναι τελείως ξένο προς εμένα, διότι δεν είχα και δεν έχω ούτε έμμεση, ούτε άμεση επαφή με αυτό που λέτε. Δεν με απασχολεί καν το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι τους Αλβανούς συνάντησε για πρώτη φορά στην δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεώργιου Αντωνόπουλου.

«Σε αυτή την υπόθεση εμφανίστηκαν πολλοί δικηγόροι να έχουν επαφή με κρατούμενους, αλλά εμένα αυτό δεν με αφορά», σημείωσε στη

«Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι αραμένω ζωντανός και πιο δυνατός από πριν στη μαχόμενη δικηγορία πιο δυνατός από πριν», διεμήνυσε ενώ επανέλαβε πως επιμένει στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, λέγοντας πως «η διευκρίνιση που έκανε ήταν άστοχη, αντί να αποκαταστήσει τα πράγματα, επιβεβαίωσε την πρώτη της απαράδεκτη δήλωση».

https://youtu.be/vJIwBk8Vsd0

«Κάποιοι ήθελαν να  με μπλέξουν»

Σε άλλη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «θα αποδειχθεί σύντομα, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή μου ή του Παναγόπουλου σε αυτήν την ιστορία»

«Στη φάση αυτή σήμερα, δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Πέρασα ένα δύσκολο τριήμερο, ειμαι εδώ, στη μχαομε δικηγορία πιο δυνατός και πιο κεφάτος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος.

Ερωτηθείς για την επιχείρηση σύλληψής του, ο κ.Λυκουρέζος, απάντησε: «Δεν θελω να περιγράψω έχει ήδη αποτυπωθεί στα ΜΜΕ, ήταν άστοχο, αλλά έγινε και δεν μορώ να πω τιποτα παραπάνω. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και κατ' αρχήν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το ένταλμα. Δεν είμαι άγνωστος στην Αθήνα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση.

«Δεν με αφόρα το θέμα της μαφίας κακώς συνδέθηκε το όνομα μου με αυτή την ιστορία» ξεκαθάρισε. «Διαψεύδω κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου στη "μαφία των φυλακών", αρνούμαι κάθ εμπλοκή. Πώς έμπλεξα; Θα φανεί! Κάποιοι είχαν στόχο να με μπλέξουν» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του, ο κ.Λυκουρέζος επέμεινε στην αγωγή εναντίον της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. «Οχι μόνο επιμένω, και θα επιμείνω γιατί η διευκρίνισή της ήταν δεύτερο ολίσθημα, ήταν πιο πολύ επιβεβαίωση της πρώτης ανακοίνωσης. Άστοχο, αστοχότατο», σημείωσε..

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την υπεράσπισή του και την αθωότητά του.

https://youtu.be/FelbffWL3J8

«Μέτρησα φίλους και αντιπάλους»

«Μέτρησα τους φίλους και μέτρησα και τους αντιπάλους. Οι φίλοι ήταν πολλοί περισσότεροι» είπε ο κ.Λυκουρέζος σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Star.

Σημείωσε δε, πως οι συνθήκες κράτησής του ήταν στα πλαίσια του πολιτισμού.

«Αδιανόητο να κατηγορούμαι ως μέλος μιας μαφίας, μιας εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας δε γνωρίζω κανένα πρόσωπο και δεν έχω έρθει σε επαφή με κανένα απολύτως πρόσωπο. Εδώ σταματώ, δεν έχω να πω τίποτα άλλο σχετικά με το κατηγορητήριο» επανέλαβε και πρόσθεσε: «Όσα γράφτηκαν σχετικά με το κατηγορητήριο δεν αποτελούν την πραγματικότητα. Αποτελούν μια παραμόρφωσή της. Ορισμένα από αυτά που γράφτηκαν δε θα μείνουν αναπάντητα».

Ο γνωστός ποινικολόγος δε θέλησε να χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία του ανακριτή για το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

«Είμαι απολύτως βέβαιος, όσο μπορώ να είμαι, ότι σύντομα θα δικαιωθώ και θα αποδειχθεί ότι όλες οι εις βάρος μου κατηγορίες είναι εντελώς ατεκμηρίωτες. Συνεχίζω τη μαχομένη δικηγορία από το γραφείο μου με ακόμα μεγαλύτερο κέφι και διάθεση».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Δευτέρας μετά την πολύωρη απολογία του. Στον δικηγόρο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ κατέβαλε και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.

Η κόρη του, Μαρία-Ελένη, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν.

Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ανέφερε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση, αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία, που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...