Κύπρος

Κύπρος: Σε αναμμένα κάρβουνα το ψευδοκράτος - Πανικός μπροστά στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων

Σε αναμμένα κάρβουνα το ψευδοκράτος υπό τον φόβο των εξελίξεων. Τους τρομάζει η άρση του αποκλεισμού για την πώληση όπλων στην Κύπρο.

Επιθετικότητα και απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί περιέχουν κατά το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους οι δηλώσεις που γίνονται για το θέμα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων είτε από την πλευρά της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, είτε από την πλευρά των Αμερικανών Γερουσιαστών που προωθούν, όπως κάθε χρόνο, το σχετικό νομοσχέδιο στην αμερικανική Βουλή, το οποίο έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της αμερικανικής Βουλής και της Γερουσίας, αλλά «ακόμα δεν έχει συζητηθεί στις επιτροπές».

Σε σημερινή ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους, αναφέρεται ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο προτείνεται η άρση του εμπάργκο με το αιτιολογικό της προστασίας της στρατηγικής των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο και των συμφερόντων τους στην ενέργεια και την ασφάλεια. Προβλέπεται επίσης, προστίθεται, η οικονομική επιδότηση της Ελλάδας για όπλα ύψους 3 εκ. δολαρίων και βοήθεια σε στρατιωτική εκπαίδευση εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» αναφέρει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί σημαντική την σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή και την Κύπρο και προς αυτό το σκοπό είναι έτοιμη για οποιαδήποτε συνεργασία. «Ωστόσο πρέπει να γίνει αντιληπτή η ευαισθησία μας στο θέμα των βημάτων που μπορούν να γίνουν και μπορεί να ανακόψουν την πορεία προς την ασφάλεια, την σταθερότητα και ευημερία που υφίσταται σήμερα στο νησί μας που βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωγραφική θέση».

Ελπίζει ότι γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το εν λόγω νομοσχέδιο θα απορριφθεί από την αμερικανική Βουλή, όπως έχει γίνει και με άλλα σχετικά νομοσχέδια, και θα κληθούν οι ενδιαφερόμενες πλευρές να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση της περιφερειακής συνεργασίας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να προειδοποιήσουμε ότι η άρση του εμπάργκο προς την ελληνοκυπριακή πλευρά (Κυπριακή Δημοκρατία) θα επισπεύσει τον στρατιωτικό ανταγωνισμό στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ψευδοκράτους που προσθέτει ότι στις διπλωματικές του επαφές με ξένους αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς θα μεταφέρει αυτούς τους κινδύνους και τις ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...