Αθλητισμός

«Κύμα» απολύσεων προπονητών στο NBA

Ο μαραθώνιος της regular season του NBA μετά από 82 ματς και βρήκε τις ομάδες χωρισμένες σε δύο… στρατόπεδα. Τις 16 που συνεχίζουν στα playoffs και τις άλλες 14 που η χρονιά τελείωσε πρόωρα.

Για τις τελευταίες πλέον ξεκινά ο σχεδιασμός της νέα σεζόν που αναπόφευκτα για αρκετές σημαίνει και αλλαγή προπονητή. Δύο από αυτές είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Μέμφις Γκρίζλις.

Για τους πάλαι ποτέ μόνιμους «θαμώνες» των Τελικών της Λίγκας, Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Λάρι Ντρου αποτελεί παρελθόν. Ο 61χρονος που κλήθηκε να διαχειριστεί την πρώτη «μετά-ΛεΜπρον» χρονιά δεν τα κατάφερε με τον GΜ της ομάδας, Κόμπι Άλτμαν να ανακοινώνει την απόλυσή του και αρκετούς ελευθέρους προπονητές, βοηθούς και κολεγιακούς προπονητές να βρίσκονται στα υπόψιν.

Ίδια μοίρα είχε και ο κόουτς των Γκρίζλις, Τζον Μπλερ Μπίκερσταφ. Ο 40χρονος κόουτς έπεσε θύμα των σαρωτικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο franchise αφού εκτός από την αλλαγή προπονητή, ο GM της ομάδας, Κρις Γουάλας υποβιβάστηκε σε επικεφαλής σκάουτινγκ και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Τζον Χόλιντζερ σε σύμβουλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ