Επιστήμη

Ισχυρή βροχή μετεωριτών απελευθέρωσε «κρυμμένο» νερό στο Φεγγάρι!



Επιστήμονες πιστεύουν πως ισχυρές βροχές μετεωριτών κατάφεραν την απελευθέρωση υδρατμών στην ατμόσφαιρα της Σελήνης. 

Ερευνητές της NASA στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου John Hopkins πιστεύουν ότι ισχυρές βροχές μετεωριτών απελευθέρωσαν υδρατμούς στην ατμόσφαιρα της Σελήνης, μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να λύσει ένα μυστήριο δεκαετιών.

Πρόσφατα, το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της NASA ανίχνευσε «μόρια νερού» στην επιφάνεια της Σελήνης.

Τώρα, χάρη σε αυτή την ανακάλυψη που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Nature Geosciences, οι επιστήμονες φαίνεται να κατανοούν καλύτερα το πως οι μετεωρίτες συνέβαλαν στην κάλυψη της ατμόσφαιρας του φεγγαριού με υδρατμούς.

Ο επικεφαλής του Goddard Space Flight Center της NASA, Μέντι Μπένα, δήλωσε ότι η μελέτη βοήθησε επίσης στον εντοπισμό τεσσάρων βροχών μετεωριτών που σημειώθηκαν στο παρελθόν στη Σελήνη.

Οι αλλαγές στα επίπεδα ατμοσφαιρικών υδάτων της Σελήνης καταγράφηκαν από την αποστολή Lunar Atmosphere and Explorer Dust Environment (LADEE) της NASA.

Η LADEE που μελετά την ατμόσφαιρά του φεγγαριού ανακάλυψε ότι οι βροχές μετεωριτών είχαν τρυπήσει τα άνω επίπεδα του εδάφους της Σελήνης, απελευθερώνοντας νερό από τα χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τη NASA, οι μετεωρίτες πρέπει να διαπέρασαν την επιφάνεια κατά τουλάχιστον οκτώ εκατοστα για να απελευθερώσουν το νερό.

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι νερό (H2O) και υδροξύλιο (OH) είναι κάπου κρυμμένα στη Σελήνη

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...