Κόσμος

Ιράν: Η μεγαλύτερη καταστροφή της 15ετίας – 2.000.000 πλημμυροπαθείς χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Οι ακατάπαυστες βροχοπτώσεις που πλήττουν το Ιράν από τις 19 Μαρτίου, έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 76 θανάτους και πάνω από 2.000.000 ανθρώπους να βρίσκονται σε ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως ανακοινώνει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Δύο εκατομμύρια Ιρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν τουλάχιστον 76 θανάτους σε όλο το Ιράν από τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα η Ερυθρά Ημισέληνος.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) χαρακτήρισε τις πλημμύρες ως «τη μεγαλύτερη καταστροφή στο Ιράν τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια», σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ, οι πλημμύρες που σημειώνονται από τις 19 Μαρτίου προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων και τον θάνατο 78, δηλ. δύο περισσότερων από τον επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή.

Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε 2.000 πόλεις και χωριά επλήγησαν από τις πλημμύρες και περισσότεροι από 500.000 κάτοικοι εκτοπίστηκαν, εκτίμησε η ΜΚΟ.

«Συνολικά, οι υπηρεσίας της Ερυθράς Ημισελήνου ήρθαν σε επαφή με περισσότερους από 457.000 ανθρώπους», από τους οποίους 239.000 στεγάστηκαν σε πρόχειρα καταλύματα, ανέφερε η οργάνωση.

Βροχοπτώσεις πλήττουν εκ νέου από το Σάββατο το ανατολικό τμήμα του Ιράν και οι αρχές εξέδωσαν νέα προειδοποίηση για πλημμύρες σε μεγάλες περιοχές. Τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για υπερχείλιση ποταμών και κατεστραμμένους δρόμους.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ιράν, 25 από τις 31 επαρχίες της χώρας επλήγησαν από τις πλημμύρες, τουλάχιστον 14.000 χιλιόμετρα δρόμων έχουν καταστραφεί και το ύψος των ζημιών εκτιμάται από 300.000 έως 350.000 δισεκ. ιρανικά ριάλ (1,93-2,25 εκατ. ευρώ σε τιμές ελεύθερης αγοράς).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...