Κόσμος

Ινδική εφημερίδα: Το Πακιστάν προμηθεύει τρομοκράτες στο Κασμίρ με χειροβομβίδες

Για αύξηση των εκρήξεων με τη χρήση χειροβομβίδων μικρής ισχύος στο Τζαμού και το Κασμίρ, κάνει λόγο δημοσίευμα. Είναι κινεζικής προέλευσης και δεν φέρουν στοιχεία κατασκευής.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας, ισχυρίζονται ότι το Πακιστάν προμηθεύει κινεζικής προέλευσης χειροβομβίδες και εξαιρετικά εξελιγμένα όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο Τζαμού και το Κασμίρ. Το δημοσίευμα έγινε από την αγγλόφωνη εφημερίδα Hindustan Times, που έχει γνώση του σχετικού εγγράφου.

Το Sputnik επιβεβαίωσε από πηγές της ινδικής υπηρεσίας πληροφοριών πως υπήρξε μια αιφνίδια αύξηση των περιστατικών εκρήξεων από χειροβομβίδες από τρομοκράτες. Οι περισσότερες από αυτές είναι κινεζικής προέλευσης, εύκολες στη χρήση και ικανές για μικρής ισχύος εκρήξεις που συχνά όμως προκαλούν σημαντικές ζημιές, όπως επιβεβαίωσαν πηγές στο Sputnik.

Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η Hindustan Times, η δυνάμεις ασφαλείας της Ινδίας έχουν συγκεντρώσει τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου 70 τέτοιες χειροβομβίδες.

Επιπλέον έχουν βρεθεί κινεζικής κατασκευής πιστόλια και άλλος οπλισμός σε περιοχές όπου δρουν τρομοκράτες.

Πηγές ανέφεραν στο Sputnik ότι κινεζικές χειροβομβίδες χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Τζαμού τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν δυο άτομα και πάνω από 30 τραυματίστηκαν.

Ινδός αμυντικός αναλυτής και πρώην αξιωματικός του στρατού, δήλωσε στο Sputnik ότι πρόκειται για τακτική από την πλευρά του Πακιστάν, και πως χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κινεζικές για να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του. «Πρόκειται για μια νέα στρατηγική από τον πακιστανικό στρατό προκειμένου η Ινδία να μην μπορεί να τους κατηγορήσει», είπε χαρακτηριστικά ο στρατηγός A K Siwach.

«Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για αυτές τις κινεζικής προέλευσης χειροβομβίδες, είναι ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο επάνο τους και επομένως δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ως απόδειξη ότι το Πακιστάν εμπλέκεται σε κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ