Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Η εταιρεία στα Σκόπια ήταν... φάντασμα – Το μεγάλο κόλπο των 2.500.000 ευρώ (βίντεο)


Φορτίο – μαμούθ με λαθραίο καπνό μπλόκαραν οι τελωνειακές Aρχές στο λιμάνι του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη. Το τμήμα δίωξης λαθρεμπορίου του Α’ τελωνείου Θεσσαλονίκης, κατάφερε πλήγμα στα κυκλώματα που διακινούν παράνομα το εμπόρευμά τους. Οι έμπειροι αξιωματικοί κατάσχεσαν κοντέινερ με 12.596.000 τσιγάρα.

«Το ύποπτο κοντέινερ έφτασε από την Κίνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης,  στις 30 Μαρτίου και είχε τελικό προορισμό εταιρία της Βόρειας Μακεδονίας. Τα συνοδευτικά έγγραφα ανέφεραν πως περιέχει υφάσματα, το ειδικό σκάνερ που σάρωσε το εμπορευματοκιβώτιο έδειξε πως ήταν γεμάτο με πακέτα από τσιγάρα και αμέσως ανέλαβε δράση,  το λυκόσκυλο  ανιχνευτής της υπηρεσίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η διευθύντρια του τελωνείου Φωτεινή Παρουσίδου.

Ο Χάκερ, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό καπνού, επιβεβαίωσε τις αρχικές υποψίες και έτσι το κοντέινερ άνοιξε.  Οι Αρχές καταμέτρησαν συνολικά 629.800 πακέτα, πάνω από 12 εκατομμύρια τσιγάρα δηλαδή. Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, εάν έπεφταν στην αγορά, θα άγγιζε τα 2.491.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την κ. Παρουσίδου η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του παραλήπτη, καθώς οι διωκτικές Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου, στη Βόρεια Μακεδονία είναι επιχείρηση  φάντασμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ