Ελληνοτουρκικά

Η ΤΠΚ «Ρίτσος» τρόμαξε την Άγκυρα - Τουρκικός τύπος: «Ελληνικό πολεμικό πλοίο διέσχισε τον Βόσπορο φορτωμένο με πυραύλους"

Με όλα ενοχλούνται και προβληματίζονται οι Τούρκοι οι οποίοι θεωρούν ως προκλητική ακόμη και την διέλευση στο Αιγαίο της ΤΠΚ «Ρίτσος» η οποία πέρασε τα στενά μετά την λήξη της νατοϊκής άσκησης SEA SHIELD 2019, η οποία διεξήχθη με ευθύνη της Ρουμανίας στον Εύξεινο Πόντο από 5 έως 13 Απριλίου 2019.

Η τουρκική ιστοσελίδα DHA αναφέρει ότι «το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασε από το Βόσπορο σήμερα το πρωί. Υπήρχαν πολλά βαρέα όπλα και βλήματα στο πίσω μέρος του πλοίου.

Η  ΤΠΚ P 71 «Ρίτσος», μια πυραυλάκατο του ελληνικού ναυτικού, πριν από 7 ημέρες είχε περάσει ξανά τα στενά προς την Μαύρη Θάλασσα, ενώ αυτή την φορά ενώ εισήλθε στο Αιγαίο.

Το πλοίο πέρασε το Βόσπορο στις 07:00 φτάνοντας σε περίπου 1 ώρα στην 15η γέφυρα των Μαρτύρων (Μνημείο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016), διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν Έλληνες στρατιώτες στο κατάστρωμα.

Την ελληνική ΤΠΚ συνόδευσε μέχρι το στενό της ακτής της θάλασσας του Μαρμαρά, το τουρκικό  Λιμενικό Σώμα. Επισημαίνουμε ξανά, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα, ότι στο πίσω μέρος του πλοίου, υπήρχαν πολλά βαρέα όπλα και πύραυλοί».

Η ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (Ρ71) πέρασε τα Στενά με την γαλανόλευκη να κυματίζει υπερήφανα προκαλώντας εγκεφαλικά στους Τούρκους, οι οποίοι όπως φαίνεται «ερεθίζονται» από την παρουσία ελληνικών πολεμικών πλοίων κοντά στην Κων/πολη, διότι αυτή είναι η ουσία των προβληματισμών τους.

Εδώ μπορεί να διερωτηθεί κάποιος: φοβούνται όμως πραγματικά οι Τούρκοι tην διέλευση μιας ελληνικής ΤΠΚ από τα Στενά του Βοσπόρου ή διενεργούν μήπως ξανά προπαγάνδα;

Όλα προφανώς ανήκουν στον βωμό μιας συνεχούς και προκλητικής πολιτικής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με τον τουρκικό τύπο σήμερα να παρουσιάζει, επικαλούμενο τον ελληνικό τύπο, τον υποψήφιο δήμαρχο της Κων/πολης και αντίπαλο του Μ. Γιλντιρίμ, Εκρέμ Ιμάμογλου ως «ελληνικής καταγωγής" με καταγωγή από τον Πόντο ενόψει των επαναληπτικών εκλογών.

Πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια του κέντρου προπαγάνδας του Ερντογάν να κτυπήσει στο «θυμικό» των Τούρκων, σε συνδυασμό με μια απλή διέλευση μιας ελληνικής ΤΠΚ από τα Στενά του Βοσπόρου.

Εκτός όμως από αυτό ενδόμυχα μέσα τους οι «γείτονες» τρέμουν και λόγω της σφοδρής κόντρας ΗΠΑ-Τουρκίας, και φοβούνται πιθανόν λέμε, μια επανάληψη της περιόδου 1919 με την τρομερή παρουσία του ελληνικού Θωρηκτού Αβέρωφ αγκυροβολημένο απέναντι από το παλάτι του σουλτάνου (Ντολμά Μπαχτσέ).

Πρόκειται για τον απόλυτο εφιάλτη των νεο-Οθωμανών του ΑΚΡ, που απειλούν λεκτικά αλλά και με πράξεις στο Αιγαίο την Ελλάδα, όλο και πιο πολύ με αναβαθμισμένες παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=-f1cJI_0j2k

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...