Κόσμος

Η τουρκική ακτοφυλακή έφτασε μέχρι τη Μάλτα για να συλλάβει ναρκοπλοίο - Σε εφαρμογή το δόγμα της «μπλε πατρίδας»

Η Τουρκική Ακτοφυλακή προχώρησε σε μια πρωτοφανή επιχείρηση για τα χρονικά της και την περιοχή ευθύνης της καθώς έστειλε δύο περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης κλάσης Dost στα ανοιχτά της Λιβύης και νότια της Μάλτας, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει σκάφος με τουρκική σημαία το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για την πλέον μακρινή επιχείρηση που πραγματοποίησε ποτέ η τουρκική ακτοφυλακή φτάνοντας 750 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, αλλά είναι η τρίτη μακριά από τις τουρκικές ακτές.
Συγκεκριμένα η επιχείρηση έλαβε χώρα 78 ναυτικά μίλια από την Τρίπολη της Λιβύης και 150 μίλια από το Σφάξ της Τυνησίας.

Το αλιευτικό με τουρκική σημαία M/V Pervin Oğulları μετέφερε 5 τόνους μαριχουάνα
Τα δύο σκάφη της τουρκική ακτοφυλακής TCSG Umut και TCSG Yaşam εκτός από το πλήρωμά τους για τις ανάγκες της επιχείρησης μετέφεραν δύο ελικόπτερα και 25 στελέχη Αρχών Ασφαλείας εκ των οποίων οι 15 ήταν της Στρατοχωροφυλακής.

https://youtu.be/N9r8H8qi0OE

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η κίνηση της τουρκικής Ακτοφυλακής έρχεται στο πλαίσιο της δημιουργίας από πλευράς Άγκυρας του αφηγήματος μεγαλείου που οικοδομεί το καθεστώς στην Τουρκία. Με αυτή την αποστολή η Τουρκία θέλει να δείξει ότι έχει την δυνατότητα μεγάλης εμβέλειας και ότι μπορεί να δηλώσει παρόν σε όλη την Μεσόγειο.

Τόνισαν δε πως ίσως έως ένα σημείο η αποστολή στα ανοιχτά της Μάλτας να έχει να κάνει και με τα όρια της «Μπλε Πατρίδας». Του δόγματος δηλαδή που προωθεί η Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...