Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς φαλάφελ

Νηστίσιμη συνταγή, οι ρεβιθοκεφτέδες, ταιριάζουν μοναδικά με σος από ταχίνι αλλά και με αραβικές πίτες και πατάτες.

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια, φτιαγμένα από ρεβίθια!

Υλικά

2 κούπες ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Αλεύρι

Διαδικασία

Βάζετε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη, στεγνώνετε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιείτε λίγα – λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε με το μαχαίρι τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτετε στα ρεβίθια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί, 2-3 ώρες, στο ψυγείο.

Σε βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγετε με αλεύρι και τηγανίζετε μέχρι να γίνουν «χρυσά». Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ