Περιβάλλον

Η συγκινητική στιγμή που ένα μωρό μυρμηγκοφάγος επανενώνεται με την μητέρα του (βίντεο)


Σκηνές μεγάλης συγκίνησης ακολούθησαν την επανένωση μιας μαμάς μυρμηγκοφάγου με το μωρό της, το οποίο είχε χάσει για μια ολόκληρη μέρα.

Το μικρό ζώο εντοπίστηκε μόνο του στο δάσος στην Κόστα Ρίκα, ενώ η μητέρα του δεν βρισκόταν πουθενά τριγύρω. Συνήθως οι μαμάδες τους αφήνουν τα μωρά τους στις κορυφές των δέντρων, όσο εκείνες ψάχνουν για φαγητό. Οι διασώστες εκτιμούν ότι ο μυρμηγκοφάγος αυτός πιθανότατα γλίστρησε από το δέντρο που βρισκόταν και βρέθηκε στο έδαφος, ενώ η μητέρα του ήταν ακόμα μακριά.

Ευτυχώς, το εντόπισε ένας κάτοικος της περιοχής προτού το βρει κάποιος θηρευτής. Εκείνος το πήγε στο καταφύγιο άγριων ζώων, όπου του έγινε πλήρες ιατρικό τσεκ-απ.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου τον ονόμασαν Εντγουιν, τον τάισαν γάλα και τον φρόντισαν όσο μπορούσαν. Καθώς, όμως εκείνος ήταν μόλις ενός μηνός, ήξεραν ότι θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο με τη μητέρα του.

Ευτυχώς, η μητέρα του εμφανίστηκε την επόμενη μέρα, αναζητώντας το στο σημείο όπου εντοπίστηκε στο δάσος.

Οι διασώστες το οδήγησαν τότε πίσω στο δάσος και οι στιγμές της επανένωσής τους που ακολούθησαν είναι απόλυτα συγκινητικές.

Δείτε το βίντεο:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frefugeforwildlife%2Fvideos%2F2345719919045286%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ