Αρχείο

Η Ρωσία απειλεί ευθέως Ουκρανία-ΝΑΤΟ: "Αιτία πολέμου οι παραβιάσεις στα στενά του Κέρτς" - Μεγάλες ασκήσεις της Δύσης στη Μ.Θάλασσα

Ρώσοι αξιωματούχοι απείλησαν δημόσια, Ουκρανία και ΗΠΑ με "στρατιωτική σύγκρουση", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Μαύρη Θάλασσα.

Το Συμβούλιο της ρωσικής ομοσπονδίας, σε συνεδρίαση την Τετάρτη ενέκρινε μια ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι «κάθε παραβίαση των ουκρανικών πλοίων μέσω του στενού του Κερτς θα αποτελεί αιτία για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, η οποία μπορεί να εμπλέξει και τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Η ανακοίνωση του συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας:

«Το πέρασμα ουκρανικών πλοίων μέσω του Κερτς, δεν είναι ένα ζήτημα συσχετισμού δυνάμεων, αλλά αφορά την παράνομη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και το μόνο πρόβλημα είναι η συμμόρφωση της ουκρανικής πλευράς με τις καθιερωμένες διαδικασίες που υλοποιούνταν με επιτυχία μέχρι το Νοέμβριο του 2018.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να παρακάμψει αυτές τις διαδικασίες επιφέρουν τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην οποία ενδέχεται να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ».

Οι Ρώσοι γερουσιαστές σημειώνουν ότι, έχοντας αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή της Βαλτικής, το ΝΑΤΟ αυξάνει τώρα τη στρατιωτική του παρουσία και στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

«Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Γεωργία κατά τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου του 2008, και τώρα στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων του περιστατικού που έλαβε χώρα στις 25 Νοεμβρίου του 2018 κατά τη διάρκεια της παράνομης διέλευσης των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα στενά του Κέρτς, ενθαρρύνει την ηγεσία των δύο αυτών χωρών, στην ατιμωρησία, και σε νέες περιπέτειες», αναφέρει το έγγραφο.

«Το πέρασμα των στενών του Κέρτς ευρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα και αφορά σοβαρό πρόβλημα συμμόρφωσης με τους κανόνες της Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ», τόνισε το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Ρωσία έχει στρατιωτικοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα. Περίπου 30.000 Ρώσοι στρατιώτες σταθμεύουν στην χερσόνησο αυτή, ενώ η Μόσχα διπλασίασε ουσιαστικά τον στρατιωτικό της προϋπολογισμό τα τελευταία 10 χρόνια.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει αποστείλει μια πυραυλάκατο στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση SEA SHIELD 19, η οποία διεξάγεται από τις 5 μέχρι και τις 13 Απριλίου στη Μαύρη Θάλασσα, μια περιοχή που η Ρωσία θεωρεί λίγο πολύ ως δική της «αυλή», ενώ ολόκληρη η Θάλασσα έχει στοχοποιηθεί με ρωσικούς παράκτιους πυραύλους BASTION.

Σύμφωνα με σχετικό tweet του 6ου αμερικανικού στόλου πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην άσκηση συμμετάσχουν 14 πολεμικά πλοία από τη Ρουμανία και 6 από Βουλγαρία, Καναδά, Ελλάδα, Ολλανδία και Τουρκία, καθώς και 2.200 στρατιώτες που θα ασκηθούν σε κοινές επιχειρήσεις και διαδικασίες ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιχειρήσεις επιφανείας και εναέριας άμυνας «προσαρμοσμένες στους τύπους των απειλών που υπάρχουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ρουμανικού πολεμικού ναυτικού.

Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να ελέγξει περιοχές πλησίον της ρωσικής επικράτειας και να περισφίξει το «λουρί» στην ΝΔ πλευρά της αχανούς Ρωσίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να εξοργίσει ακόμα περισσότερο το Κρεμλίνο που ετοιμάζει επειγόντως τον νέο βαλλιστικό του πύραυλο SARMAT με βεληνεκές 11.000 χλμ προκαλώντας λίαν επικίνδυνες καταστάσεις στον πλανήτη μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...