Αρχείο

Η Μόσχα κυριαρχεί στον ηλεκτρονικό πόλεμο: Όταν μετακινείται ο Πούτιν «σκοτεινιάζουν» τα GPS - Ετοιμάζουν απάντηση οι ΗΠΑ

Η Ρωσία χρησιμοποιεί ευρέως εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (χιλιάδες φορές) για να διαστρεβλώσει τα σήματα GPS και να αποκρύψει τον τόπο μετακίνησης και διαμονής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει έκθεση του Κέντρου Σύγχρονης Άμυνας (C4ADS), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Οι Ρώσοι λέγεται ότι έχουν κάνει υποκλοπές σημάτων GPS για να ελέγξουν το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, προκαλώντας προβλήματα σε πλοία, αεροδρόμια και άλλα συστήματα εκτός Ρωσίας.

Ο οργανισμός ανακάλυψε επίσης την «στενή σχέση μεταξύ των κινήσεων του επικεφαλής του ρωσικού κράτους και της «διαστρέβλωσης» των σημάτων του «παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GPS», αναφέρει το Fox News.

Σύμφωνα με το οργανισμό C4ADS, αυτό δείχνει ότι η Ρωσία αποκρύβει συνεχώς το που ευρίσκεται και κινείται ο Β. Πούτιν, διότι φοβάται απόπειρα δολοφονίας του.

Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι η ρωσική τεχνολογία παραμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τα σήματα των συστημάτων πλοήγησης, κατακλύζοντας την περιοχή-στόχο με πολλά ραδιοσήματα.

Έτσι, και τα πραγματικά δεδομένα που προέρχονται από το διάστημα, μπορούν να διαστρεβλωθούν.

Η μελέτη διήρκεσε 12 μήνες και περατώθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Υποστηρίζεται ότι από το Φεβρουάριο του 2016 στα ρωσικά ύδατα και κοντά σε αυτά, τουλάχιστον 1311 εμπορικά πλοία υπέφεραν από ανακριβή σήματα GPS.  Αυτό δεν είχε καμία συνέπεια όμως και τα πλοία ήταν σε θέση να ελέγξουν και να προσαρμόσουν την πορεία τους.

Άλλες 7.910 περιπτώσεις σημειώθηκαν εκτός των ρωσικών χωρικών υδάτων, όταν διαφόρων τύπων πλοία έγιναν επίσης «θύματα παραπλανητικών σημάτων των συστημάτων πλοήγησης».

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως τεχνικές παραμόρφωσης σήματος GPS στη Συρία και την Κριμαία, καθώς και κατά αεροσκαφών που θα μπορούσαν να πετάξουν σε ευπαθή ή μυστικό εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Ο οργανισμός υποστηρίζει ότι η διαστρέβλωση του σήματος GPS χρησιμοποιήθηκε για να κρύψει τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γέφυρα της Κριμαίας στις 15 Μαΐου και στις 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας John Rood ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να ξεκινήσει την ανάπτυξη αισθητήρων χαμηλού κόστους στη χαμηλή τροχιά της Γης, οι οποίοι θα είναι ικανοί να ανιχνεύουν υπερηχητικές εκτοξεύσεις όλων των ειδών των πυραύλων.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αμυντική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου ο Rood απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν τα ρωσικά υπερφυσικά πλέον όπλα.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς το Πεντάγωνο σκοπεύει να αναχαιτίσει ρωσικούς ή κινεζικούς πυραύλους, επισημαίνοντας ότι ο αμερικανικός στρατός εργάζεται για την ανάπτυξη τρόπων οι οποίοι θα επηρεάσουν τους πυραύλους κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης που αφορούσε αιτήματα στρατιωτικού προϋπολογισμού, ο Rood επεσήμανε συγκεκριμένα την ανάγκη για ανάπτυξη "διηπειρωτικών πυραύλων", και το δικαιολόγησε λέγοντας ότι, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα αναπτύσσουν εξελιγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών οχημάτων (HGV).

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι τέτοια βλήματα είναι ικανά να ελιχθούν στην ατμόσφαιρα, καθιστώντας τις τροχιές τους απρόβλεπτες στα παραδοσιακά συστήματα άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε το υπερηχητικό πύραυλο 3M22 Zircon (SS-N-33), αποκαλύπτοντας ότι ο εξοπλισμός μπορεί να φτάσει στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 9Mach, και να επιτεθεί σε στόχους τόσο στη θάλασσα όσο και στο έδαφος σε απόσταση μέχρι 1000 χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός υποβρύχιος στόλος, θα είναι εξοπλισμένος με υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα μάχης το 2024, σύμφωνα με στοιχεία από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι μέχρι το 2024 ο αριθμός των ολοκαίνουργιων ρωσικών υποβρυχίων θα αυξηθεί σε οκτώ.

Σύμφωνα με πηγές, αυτά είναι τα υποβρύχια είναι κλάσης Borei 2 ή Borei-A, τέταρτης γενιάς. Κάθε ένα από αυτά είναι σε θέση να μεταφέρει 20 βαλλιστικά βλήματα Bulava με πυρηνικές κεφαλές.

Έτσι, σύμφωνα με το CNBS, μόνο ένα υποβρύχιο Borei 2 θα μπορούσε να εκτοξεύσει 200 ​​πυρηνικές κεφαλές, μια απειλή που οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να αποφύγουν.

Προηγουμένως, τα ίδια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τρομεροί ρωσικοί πυραύλοι Kinzhal και τα συστήματα Avangard θα τεθούν σε υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έως το 2020.

https://youtu.be/4aHwTZ9IeKg?t=33

https://youtu.be/kJhAocXNge8?t=235

https://youtu.be/-sN4Q8z6I2o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...