Πολιτική

Η Μακεδονία εκδικείται τον Τσίπρα: Εξαφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Η δημοσκόπηση που σόκαρε το Μ. Μαξίμου

Νεα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταγράφει προβάδισμά 9,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής, συγκεντρώνοντας 6,4%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8% και το ΚΚΕ με 5,2%, ενώ πιο κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται η Ενωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση, που συγκεντρώνουν από 2,5%. Το ΜεΡΑ 25 συγκεντρώνει 1,5%, το Ποτάμι 1,1%. η ΛΑΕ 1% και η Πλεύση Ελευθερίας 1%.

Από τους ερωτηθέντες, το 9,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι, «άλλο κόμμα» απαντά το 3,2%, λευκό ή άκυρο το 3,8%, ενώ το 4,7% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα 10,8 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουν η ΝΔ 29,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,7%.

H MAKΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Με αµείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαµαρτυρίες και οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση µε αφορµή τη Συµφωνία των Πρεσπών και τη µετονοµασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Οι αντιδράσεις αυτές τείνουν να καταστήσουν τη Βόρεια Ελλάδα «γκρίζα ζώνη» για τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίο συµβάν ήταν η αποδοκιµασία κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, λίγο πριν από την έναρξη της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης, µε τίτλο «Συνταγµατική αναθεώρηση: Ενίσχυση της ∆ηµοκρατίας», που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου στο δηµαρχείο της συµπρωτεύουσας, την περασµένη Τρίτη.

Το κύµα των αντιδράσεων κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτασµών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ειδικά µετά τον σάλο που προκλήθηκε λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να απαγορεύσει το εµβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», κάτι που λειτούργησε πολλαπλασιαστικά για τις διαµαρτυρίες.

Αποδέκτες αντιδράσεων έγιναν ο βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαµακλής και ο γενικός γραµµατέας Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας, Χρήστος Σίµος, µε τους παριστάµενους να τους φωνάζουν «προδότες» και την Αστυνοµία να τους συνοδεύει µέχρι το αυτοκίνητο.

Στις Σέρρες, η βουλευτής Αφροδίτη Σταµπουλή αποδοκιµάστηκε εντόνως την ώρα που κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ µέρους της Βουλής, ενώ στα Γρεβενά ο Χρήστος Μπγιάλας αποχώρησε από την παρέλαση χωρίς να κάνει δηλώσεις λόγω των αποδοκιµασιών.

Κατά τη διάρκεια της µαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρωµένοι φώναξαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» παρουσία του Σωκράτη Φάµελλου, ενώ απετράπη διαµαρτυρία εναντίον του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Βασίλη Κόκκαλη, στα Τρίκαλα
Είχαν προηγηθεί οι διαµαρτυρίες κατοίκων και τοπικών φορέων του Κιλκίς στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσµα το «ναυάγιο» της εκδήλωσης στην πόλη, την ακύρωση της προγραµµατισµένης επίσκεψής του στη Βεργίνα και την εσπευσµένη επιστροφή του στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...