Κόσμος

Η Κριμαία ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις περιπολίες πάνω από το έδαφός της

Ένα αεροσκάφος περιπολίας Poseidon P-8A του αμερικανικού ναυτικού διεξήγαγε αναγνωριστική πτήση στην περιοχή της Κριμαίας το βράδυ της 5ης Απριλίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο PlaneRadar.

Συχνά περιστατικά πτήσεων από αεροσκάφη περιπολίας του Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της Κριμαίας προκαλούν ανησυχία και είναι καιρός οι αμερικανικές αρχές να σταματήσουν να «κατασκοπεύουν» στη χερσόνησο, δήλωσε ο βουλευτής του κοινοβούλιο της Κριμαίας Ιβάν Σόνους.

«Οι τακτικές περιπολίες των αμερικανικών αεροσκαφών αναγνώρισης κοντά στα σύνορα της Κριμαίας προκαλούν ανησυχία.Οι ελιγμοί αυτοί δεν συμβαδίζουν με την πολιτική φιλικών ή τουλάχιστον σχέσεων συνεργασίας. Είναι ώρα να σταματήσουν οι αμερικανικές αρχές να παρακολουθούν τη ρωσική χερσόνησο και να στραφούν στην προστασία των συνόρων τους», δήλωσε ο Σόνους.

Κατά την άποψή του, μια τέτοια αυξημένη προσοχή στην Κριμαία από τα ξένα αεροσκάφη επιτήρησης μπορεί να συνδέεται με την επιθυμία να εποπτεύσει κανείς εξ αποστάσεως το πως αναπτύσσεται η Ρωσία σε διάφορες περιοχές.

Ένα αεροσκάφος περιπολίας Boeing P-8A Poseidon, του αμερικανικού ναυτικού πραγματοποίησε πτήση αναγνώρισης κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία στις 19:15 τοπική ώρα στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με το PlaneRadar.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ