Κόσμος

Η Ιαπωνία καλεί τις ΗΠΑ να πειθαρχήσουν τους στρατιώτες τους μετά από δολοφονία γυναίκας

Αμερικανός πεζοναύτης μαχαίρωσε και σκότωσε την Γιαπωνέζα σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Να πάρει μέτρα για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών ζητεί το Τόκιο από την Ουάσιγκτον.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Τακέσι Ιουάγια, κάλεσε την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση να διασφαλίσει την πειθαρχία των στρατιωτών που βρίσκονται στην νότια περιφέρεια της Οκινάουα μετά την δολοφονία μιας ντόπιας γυναίκας από πεζοναύτη, όπως μετέδωσε το δίκτυο NHK.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα σχετικά με το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Το περασμένο Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποθέσεων Τακέο Ακίμπα, διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Τόκιο, Ουίλιαμ Χάγκερτι για το περιστατικό.

Ο 32χρονος πεζοναύτης φέρεται να μαχαίρωσε και να σκότωσε την 44χρονη Γιαπωνέζα με την οποία είχαν σχέση και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του, μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο έμειναν κοντά στην αμερικανική βάση.

Η Ιαπωνία διεμήνυσε στον Αμερικανό διπλωμάτη ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.

Στην Οκινάουα, βρίσκονται περίπου τα μισά από τα συνολικά 50.000 αμερικανικά στρατεύματα που υπάρχουν στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ