Καιρός

Η αφρικανική σκόνη καταπίνει τη χώρα - Τι δείχνουν οι δορυφόροι (Βίντεο)

Τα βίντεο δείχνουν την αφρικανική σκόνη να κατακλύζει τη χώρα.

Δορυφόρος καταγράφει το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης από την Ελλάδα και η εικόνα εντυπωσιάζει και προκαλεί δέος. Το κύμα της σκόνης από την Αφρική έχει φτάσει στην Ελλάδα από τη Μεγάλη Δευτέρα και θα μείνει πάνω από τη χώρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα σκεπάσει η αφρικανική σκόνη την Ελλάδα

https://www.youtube.com/watch?v=Yk2g6F4oQlc

Το κοκκινοκίτρινο στρώμα σκόνης που σκεπάζει πολλά σημεία του χάρτη οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

https://www.youtube.com/watch?v=ojGakOwPuEQ

Μάλιστα αυτό το φαινόμενο ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, αν και η σκόνη εξαφανίζει ακόμα και τον ήλιο και θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις πασχαλινές ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...