Άγιο Όρος

Η ακολουθία του Επιταφίου της Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος (εικόνες)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας, δέους και συγκίνησης τελεστηκε η ακολουθία του Επιταφιου στο Άγιον Όρος.

Υπό το φως των κεριών, οι χοροί των ψαλτών και το τελετουργικό, που παραμένει αμετάβλητο αιώνες τώρα, δημιουργήσαν κατανυκτική ατμόσφαιρα για τους χιλιάδες προσκυνητες ,από κάθε γωνιά της γης, που έχουν κατακλύσει και φέτος τα μοναστήρια και τα κελιά για να συνεορτάσουν με τους πατέρες αυτές τις ημέρες.

AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7516

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. ΚωνσταντινοςΔημτσας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφιου στην Μονή Ξενοφώντος της οποίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλεξιος.

Ο κ. Δήμτσας διετύπωσετις ευχές εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως προς τις Αρχές του Αγίου Όρους, την Ιερά Κοινότητα, τις Ι. Μονές, τις Αδελφότητες, υπογραμμίζοντας το σεβασμό δια του οποίου ηΕλληνική Πολιτεία και ειδικότερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών περιβάλλουν το Άγιο Όρος, ως Τόπο διαφύλαξης τωνιερών παραδόσεων μας και ως πηγή πνευματικής αναγέννησης σε καιρούς πνευματικής σύγχυσης και πενίας.

AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7707AgioOros_Xenofontos_Epitafios_SD7993
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές