Κοινωνία

Ηλεία: Σκότωσαν σκυλιά, πυροβόλησαν και έκαψαν φορτηγό

Μοναδικός τους στόχος η πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών πιθανόν εξαιτίας προσωπικών διαφορών.

Ούτε στα χειρότερα όνειρά του δεν θα μπορούσε να είχε δει όσα του συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά, τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, ένας ηλικιωμένος που έγινε στόχος επιδρομής από τρεις αγνώστους σε ένα χωριό της Ηλείας. Οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν το σπίτι και τα σκυλιά του, ενώ πυρπόλησαν και το φορτηγό του.

Αρχικά, ένας από τους αγνώστους πυροβόλησε μια φορά με κυνηγετικό όπλο ένα από τζάμια του σπιτιού του, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Στη συνέχεια, οι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά στο φορτηγό του ηλικιωμένου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να καταστραφεί η καμπίνα. Τέλος, πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί κοντά στο σπίτι του και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους δύο σκύλους- φύλακες, θανατώνοντάς τους!

Αμέσως μετά, οι ένοπλοι εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους δεν έφεραν αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων με κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θανάτωση ζώων και εμπρησμό και προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι είχαν διαφορές με τον ηλικιωμένο και ήθελαν να του κάνουν κακό.

*** Έχασε ό,τι είχε και δεν είχεμία οικογένεια κτηνοτρόφων από χωριό του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο καθώς, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, άγνωστοι ζωοκλέφτες “χτύπησαν” το μαντρί τους και άρπαξαν 200 αρνιά τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν! Η κλοπή έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά οι ιδιοκτήτες των ζώων την αντιλήφθηκαν τη Μ. Δευτέρα και την κατήγγειλαν στην Αστυνομία που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των ζωοκλεφτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ